Tanskan ex-pääministeri uhmasi Qatarin MM-kisojen kohukieltoa – Fifan aiempi ohjeistus aiheuttaa hämmennystä

Tanskan TV2:n suora lähetys keskeytettiin tylysti Qatarissa 0:54
Katso videolta: Tanskan TV-kanavan suora lähetys keskeytettiin Qatarissa

Jalkapallon MM-kisoissa on tullut jo tutuksi, että sateenkaarivärien käyttäminen ei ole sallittua. Tanskan entinen pääministeri ja nykyään maan jalkapalloliitossa toimiva Helle Thorning-Schmidt uhmaa kieltoa Qatarissa sateenkaarivärein somistetulla mekolla.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Norjalaismedia NRK oli nähnyt, kun Thorning-Schmidt oli päässyt sisään stadionille sinisessä mekossa, jonka hihoissa kyynärpäiden kohdilla oli sateenkaariväritys. Tämä on suuressa ristiriidassa sen kanssa, että monia toimittajia sekä kannattajia on kielletty tulemasta stadionille sateenkaaren väreissä.

– Se on upea mekko. Olen täysin varma, että pääsen sisään, Thorning-Schmidt totesi.

Walesin entinen maajoukkuekapteeni Laura McAllister ei päässyt Walesin ja Yhdysvaltojen väliseen otteluun, koska hänellä oli sateenkaarihattu. Sama kävi yhdysvaltaistoimittajalle Grant Wahlille, jolla oli päällään sateenkaaripaita. 

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa oli lokakuisessa kokouksessaan tuonut esille, mitkä symbolit ovat sallittuja stadioneilla esimerkiksi lipuissa, paidoissa ja kengännauhoissa. Järjestö oli tuolloin kouluttanut kisojen turvallisuushenkilökuntaa.

NRK:n julkaisemassa kuvassa sallituista symboleista oli mukana muun muassa perinteinen sateenkaarisymboli sekä muiden seksuaalivähemmistöjen vastaavia. 

– Se on todella surullista. DBU (Tanskan jalkapalloliitto) on taistellut ensimmäisestä päivästä lähtien, että Fifassa tapahtuisi jotain, Thorning-Schmidt sanoi.

Tanskalaisen mukaan Fifa on ollut ympäripyöreä mahdollisten sanktioiden suhteen, mutta kyse voisi olla enemmästäkin kuin pelkästä keltaisesta kortista. Useiden maajoukkueiden kapteenien oli tarkoitus kantaa sateenkaarivärein varustettua One Love -nauhaa, mutta Fifa kielsi tämän ja uhkasi, että pelaajat saisivat nauhan käytöstä keltaisen kortin.

– Olen iloinen, että seitsemän liittoa on tehnyt yhteistyötä tämän eteen, mutta ehkä nyt on aika sano, että aiomme pelata jalkapalloa. Tämä ei tarkoita sitä, että kukaan ei luovuta taistelua seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Se tulisi muistaa, että vain seitsemän 211:sta Fifan jäsenmaasta ajatteli tämän olevan hyvä idea. DBU on mielestäni taistellut reilusti ja minä mielelläni taistelen, Thorning-Schmidt päätti.

Katso pääkuvan videolta: Tanskan TV-kanavan suora lähetys keskeytettiin Qatarissa. Alla olevalla videolla: MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä, järjestäjät kielsivät kuvaamisen.

Lue myös:

    Uusimmat