Mainos

Todellisuuden tutkimuskeskus sai näyttämötaiteen valtionpalkinnon

Helsinkiläinen teatteriryhmä Todellisuuden tutkimuskeskus sai tämänvuotisen näyttämötaiteen valtionpalkinnon tietoisesta ja omaperäisestä uuden etsimisestä.

Ryhmä vastaanotti 13 000 euron tunnustuksen kulttuuriministeri Kaarina Drombergiltä tänään. Näyttämötaiteen valtionpalkinnon myöntää valtion näyttämötaidetoimikunta. Perusteluissa todetaan, että Todellisuuden tutkimuskeskus on kiinnostava vaihtoehtoteatteri, jolle nimenomaan ryhmänä työskentely on ominaista, mutta jonka jokainen yksilö kuitenkin toteuttaa omaa taiteellista ääntään.

-Kiinteä ryhmätyö on merkittävää tässä kollektiivisessa taidemuodossa aikana, joka helposti korostaa yksittäisiä tähtiä, näyttämötaidetoimikunta painottaa.

Todellisuuden tutkimuskeskus on lähtenyt liikkeelle ilman julkisuushakuisuutta. Teatteri on niukan taloutensa aikana kyennyt valmistamaan useita uusia tuotantoja vuosittain. Sen tavoitteena ei ensisijaisesti ole ollut tavoitella maksimaalista yleisöä ja pääsylipputuloja, vaan etsiä epätavallisia, mutta silti tunnistettavia aiheita.

Ryhmän esityksistä näyttämötaidetoimikunta nostaa esiin Italo Calvinon esseisiin perustuvan, useita osia sisältävän sarjan Kuusi muistiota seuraavalle vuosituhannelle, jota ryhmä on esittänyt ja esittää vuosina 2001-2002. Lisäksi toimikunta pitää merkittävänä ryhmän jäsenten harjoittamaa taiteen ja taiteen kritiikin arviointia Teatteri-lehdessä. Todellisuuden tutkimuskeskus ry aloitti toimintansa Kallion teatterina (1997-2000).

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja