Tilastokeskus julkisti uudet luvut: Suomen työllisyysaste oli elokuussa lähes 73 prosenttia

Näin valtiovarainministeri Annika Saarikko kitkisi työttömyyttä – esitteli tänään ensimmäisen budjettinsa 4:59
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Näin valtiovarainministeri Annika Saarikko kitkisi työttömyyttä – esitteli tänään ensimmäisen budjettinsa

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli tämän vuoden elokuussa 104  000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömiä oli 33  000 vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Työllisyysasteen trendiluku oli 72,8 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 7,6 prosenttia.

Elokuussa työllisiä miehiä oli 44  000 ja naisia 59  000 enemmän kuin vuoden 2020 elokuussa.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa sekä kuntakokeiluissa oli elokuun lopussa kaikkiaan 281  000 työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 49  000 pienempi kuin edellisen vuoden elokuussa.

Lomautettuja vähemmän

Työttömyys laski elokuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) alueilla eniten Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla. Vähiten työttömien työnhakijoiden määrä laski Kainuussa, Keski-Suomessa, Hämeessä ja Uudellamaalla.

Elokuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja oli 25  000, joka on 36  000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Yleinen työttömyyskassa YTK kertoi tänään, että työttömyyden lasku on hidastunut kevään ja alkukesän hyvästä kehityksestä. YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli elokuussa 8,3 prosenttia. Heinäkuussa luku oli 8,1 prosenttia.

YTK:n mukaan Rovaniemi ja Pori ovat suurista ja keskisuurista kaupungeista työttömyyden kärjessä. Kuopio, Seinäjoki ja Espoo taas ovat matalimman työttömyysasteen kaupungit. 

Maakunnista Lappi, Pohjois-Karjala ja Etelä-Karjala kärsivät syvimmästä työttömyydestä.

Lue myös:

    Uusimmat