TikTok haastettiin oikeuteen Yhdysvalloissa lasten turvallisuuden takia – "Se on pahansuopa uhka, joka tietää aiheuttavansa vahinkoa"

2:29
KATSO MYÖS: Videolla toimintaohjeet, jos lapsi on nähnyt raa'an videon somessa ja järkyttynyt.

Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa sosiaalisen median lyhytvideopalvelu Tiktok haastettiin keskiviikkona oikeuteen kahdella kanteella.

Palvelua syytetään perättömistä väitteistä lasten turvallisuuteen liittyen ja siitä, että sen algoritmit tarjoilevat alaikäisille käyttäjille seksuaalissävytteistä sisältöä sekä alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyviä videoita.

– Tiktok on pahansuopa uhka, jonka päästi irti Indianan kuluttajien pään menoksi kiinalaisyhtiö, joka tietää hyvin aiheuttavansa vahinkoa, sanoi oikeusjutun nostaneen osavaltion oikeusministeri Todd Rokita.

Tiktok ei kommentoinut tapausta, mutta vakuutti lausunnossa käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden suojan olevan yhtiön tärkein prioriteetti.

Kiinalaisomisteinen Tiktok on Yhdysvalloissa erittäin suosittu, mutta sovellus on myös herättänyt vastarintaa mahdollisena kiinalaisen vakoilun välineenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja