Tiina heräsi mielessään lasien huurtumista estävä maskikikka – videosta vahingossa somehitti: "Sisälläni elää pieni keksijä"

Tiinan nerokas niksi estää silmälaseja huurtumasta maskin kanssa 1:21
Miten niksi käytännössä toimii? Katso Tiinan ohjeet videolta.

Tiina Suokorpi julkaisi lokakuun alussa Facebookissa humoristisen niksivideon, joka levisi pienen vahingon seurauksena sosiaalisessa mediassa ja on nyt piristänyt satoja tuhansia suomalaisia.

Samalla kun maskien käyttö on yleistynyt, on yhä useammalle suomalaiselle tutuksi niiden aiheuttama lieveilmiö: silmälasien huurtuminen

Hengitettäessä lämmin ilma pääsee ulos maskin yläosasta. Osuessaan lämpötilaltaan viileämpiin linsseihin, hengitysilma saa ne huurtumaan. Maskin napakka istuvuus ja silmälasien asettaminen maskin päälle voivat estää ongelmaa. 

Sosiaalisessa mediassa suurta huomiota on kerännyt myös maskikikka, jonka takana on Tiina Suokorpi. Hän keksi, että kuohuviinipullon korkin turvalangasta saa taiteltua silmälasien huurtumista ehkäisevän laitteen. Suokorpi on itse todennut keksintönsä käytössä toimivaksi. 

– Hygieenisyys on jokaisen itse arvioitavissa, hän toteaa.

"Sisälläni elää pieni keksijä"

Suokorpi kertoo idean syntyneen yllättäen erään yön aikana. Hän mietti nukkumaan mennessään asioita, jotka olisivat sen muotoisia, että ne pitäisivät kasvomaskin irti nenästä. Aamulla herätessä mielessä oli kristallin kirkkaana pullonkorkin turvalanka.

– Sisälläni elää pieni keksijä, vaatealan yrittäjänä työskentelevä Suokorpi sanoo. 

– Mulle on syntymälahjaksi luotu hyvä hahmottamiskyky.

Skumppapullon avaaminen idean testaamiseksi ei kuitenkaan kuulostanut perjantaiaamuun sopivalta tavalta. Niinpä Suokorpi kävi kysymässä eräästä ravintolasta, josko heiltä löytyisi pullonkorkkien turvalankoja. Pian hän poistui lounaspaikastaan saaliinaan neljä turvalankaa.

Video meni vahingossa julkiseksi

Myöhemmin Suokorpi kuvasi spontaanisti sen kummemmin laittautumatta Facebookiin videon, jolla hän näyttää, miten tutusta pikkuesineestä tulee lasien huurtumista estävä laite. Tarkoituksena oli piristää tuttavia vitsikkäällä niksillä, mutta Suokorpi pisti vahingossa videon julkiseksi.

Vilpitön ja hauska video lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Yli puoli miljoonaa katselukertaa keränneestä ideasta tuli tuhansia tykkäyksiä ja jakoja kerännyt somehitti. Kommenttikentässä ihmiset ovat kiittäneet Suokorpea päivän piristyksestä ja sanoneet kikan olevan hyvä syy mennä kuohuviiniostoksille. Katso kikkavideo yltä!

Lue myös:

    Uusimmat