Tietyt ajatukset ja teot erottavat rikastuneet muista – ja tämän asian vain rikkaat opettavat lapsilleen

On yksi asia, jonka rikkaat opettavat lapsilleen rahasta ja muutamia asioita, jonka lähes jokainen vaurastunut tekee eri tavalla kuin muut ihmiset.

Ensinnäkin: halu rikastua on hyväksyttävä, ei väärin. Tämän jokainen vaurastunut opettaa lapselleen. Sen lisäksi, että he kertovat jälkikasvulleen, miten rahaa kannattaa käyttää, he antavat tärkeän lisätunnin: menestyminen ja rikastuminen ovat kaikkien niiden tavoitettavissa, jotka uskaltavat unelmoida tarpeeksi suuria. 

Köyhyydestä miljonääriksi noussut Steve Siebold haastatteli 1 200 maailman varakkainta ihmistä ja teki tutkimusta haastatteluidensa pohjalta. Selvisi, että rikkaat ajattelevat eri tavalla kuin muut. 

Ensinnäkin he kouluttavat itseään lisää jatkuvasti, mikä ei tarkoita jatkuvia lisävuosia koulun penkillä, vaan yksinkertaisesti lukemista: jokainen heistä lukee vapaa-aikanaan tavoitteellisesti opettavaista kirjallisuutta. 

Menestyjät opiskelevat menestymistä jatkuvasti. 

– Kävele kenen tahansa rikkaan kotiin, niin näet ensimmäisenä laajan kirjaston täynnä kirjoja, jotka opettavat lisää menestymisen mahdollisuuksista. Keskiluokka sen sijaan lukee romaaneja, viihdettä ja iltapäivälehtiä, Siebold kommentoi Business Insider -lehden haastattelussa. 

Esimerkiksi maailman menestyneimpiin sijoittajiin ja liikemiehiin kuuluva Warren Buffet kertoo, että 80 prosenttia hänen työpäivästään kuluu tekemisen sijaan lukemiseen. Rikastuneet myös katsovat televisiota vähemmän kuin muut: vain 6 prosenttia raharikkaista katsoo tosi-televisiota, kun pienituloisista niin tekee 78 prosenttia. 

Vaikka vaurastuneet ihmiset eivät haali tutkintoja, he viettävät suuren osan elämästään opiskellen itsekseen. 

Unelmoitko menneisyydestä vai tulevaisuudesta?

Siebold teki myös toisen huomion: vaurastuneet eivät muistele kaiholla menneisyyttä ja "vanhoja, hyviä aikoja", vaan unelmoivat ja suunnittelevat tulevaisuuttaan. 

– Ihmiset, jotka uskovat että heidän parhaat hetkensä ovat jo takanapäin, harvoin rikastuvat. Sen sijaan he ovat onnettomia ja painiskelevat masennuksen tunteiden kanssa, Siebold kirjoittaa kirjassaan.  

Rikkaat myös suhtautuvat elämäänsä itsekkäämmin kuin muut: 

– Rikastuvat pyrkivät tekemään itsestään onnellisen, eivätkä esitä haluavansa pelastaa koko maailman. Jos et auta ensin itseäsi, et voi auttaa muitakaan, sillä tyhjästä on paha nyhjästä, Siebold kirjoittaa. 

Onnellisuuden tavoittelussa rikastuneet ovat Sieboldin mukaan myös erittäin aktiivisia: he asettavat päämäärän ja tekevät töitä niin kauan, että saavuttavat sen. 

– Sinua ei löydetä, pelasteta, eikä mikään muu taho tee sinua rikkaammaksi. Jos haluat rahaa, rakenna itse oma laivasi, sillä kukaan muu ei ole tulossa noutamaan sinua. 

Lue myös:

    Uusimmat