Tietoturvatrendit 2015: Lymyileekö heikoin lenkki parhaillaankin vierelläsi?

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies ennustaa ensi vuoden tietoturvan trendejä.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että oheiset arviot perustuvat kansainvälisiin tutkimuksiin ja havaintoihin.

Mobiili on heikoin lenkki

Yritysten tietoturvan heikoin lenkki ovat älypuhelimet, joihin tulee myös yrityksen sähköposteja liitteineen. Tietomurtajat pääsevät puhelimen kautta käsiksi monipuolisempiin tietoihin kuin millään muulla yksittäisellä keinolla.

Mobiilimaksaminen yleistyy

Apple Payn tuleminen markkinoille iPhone 6:n myötä merkinnee mobiilin maksamisen kansainvälistä läpilyöntiä. Mobiileja maksujärjestelmiä on useita, eivätkä kaikki välttämättä kestä tosielämän testiä. Jos hyökkääjät löytävät järjestelmistä aukkoja, jälki voi olla rumaa.

Nollapäivästä nollasekuntiin

Kyberrikolliset hyödyntävät paikkaamatta jätetyt ohjelmistojen aukot niin nopeasti, että nollapäivähaavoittuvuuden sijasta voidaan jo puhua nollasekuntihaavoittuvuudesta. Haittaohjelmien tehtailijat käyttävät entistä useammin muuntelutyökalua, joka muuntaa koodia juuri sen verran, etteivät tavanomaiset virustorjuntaohjelmat enää tunnista sitä.

Avoin lähdekoodi houkuttelee

Heartbleed, Poodle ja Shellshock olivat kaikki avoimen lähdekoodin haavoittuvuuksia, joka vaikuttavat kautta maailman. Pahikset etsivät jatkuvasti kriittisiä haavoittuvuuksia paljon käytetystä tai avoimen lähdekoodin alustoista, kuten Windowsista, Linuxista ja iOS:stä.

Elintärkeät palvelut vaarassa

Vesi- ja sähköhuollon kaltaiset yhteiskunnalle elintärkeät palvelut ovat yhä useammin kybervakoilun ja häirinnän kohteena. Palvelut nojaavat vahvasti laitteistoon, jota ohjataan teollisuusautomaatiojärjestelmillä. Se, että järjestelmät ovat yhä useammin yhteydessä toisiinsa, vaikeuttaa ongelmaa.

Kotiverkot kiinnostavat

Mitä enemmän IP-pohjaisia laitteita kodeissa ja toimistoissa otetaan käyttöön, sitä enemmän valvottavaa ja suojattavaa kaikilla on. Useiden laitteiden toimiminen samassa verkossa on tehokasta, mutta tekee näistä verkoista kyberrikollisille entistä houkuttelevampia kohteita.

Lue myös:

    Uusimmat