WhatsAppilta hyviä uutisia käyttäjille

WhatsAppilla on tuoreeltaan tarjota hyvin tervetulleita uutisia. Erittäin suosittu pikaviestisovellus salaa nimittäin nyt liikenteensä aiempaa kattavammin.

Pikaviestimet ovat ottaneet vahvan sijan älypuhelinkäyttäjien arkiviestinviejinä. Kyseisen joukon kärjessä taas keikkuu WhatsApp. Massojen suosiman sovelluksen soisi olevan turvallinen käyttää, mutta tähän asti WhatsAppin salauskäytännöissä on ollut petrattavaa.

Yhtiö on nyt kuitenkin ilmoittinut, että tietoturvan kehitys on edennyt mukavasti. Tästä päivästä eteenpäin WhatsApp-liikenne on täysin salattua päästä päähän. Tämä tarkoittaa siis sitä, että viestejä ei voida kaapata päätepisteiden välillä. Selkokielisenä kommunikointi esiintyy vain lähettäjälle ja vastaanottajalle, oli kyse sitten kahden henkilön välisestä keskustelusta tai ryhmächatista.

Salaus tapahtuu automaattisesti, eli mitään asetuksia ei tarvitse lähteä muuttamaan. Käyttäjän on varmistuttava vain siitä, että käytössä on viimeisin versio sovelluksesta.

WhatsAppia käyttää tänä päivänä yli miljardi ihmistä eri puolilla maailmaa. Sovellus on myös saatavilla laajasti, sillä Android-, iOS- ja Windows Phone -versioiden lisäksi tarjolla on BlackBerryille ja vanhoille Nokia-puhelimille tarkoitetut versiot. Tuki viimeisenä mainituille on kuitenkin loppumassa vuoden 2016-aikana ja käyttäjiä suositellaankin vaihtamaan johonkin kolmesta suurimmasta mobiilikäyttöjärjestelmästä.

Lue myös:

    Uusimmat