Sähköiskuvaaran vuoksi myynnistä vedettyjen näyttöjen käyttäminen sittenkin turvallista "normaaleissa olosuhteissa"

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto varoittaa tiettyjen Fujitsun tietokonenäyttöjen aiheuttamasta sähköiskuvaarasta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustollaan Fujitsun tietokonenäyttöjen tturvallisuuspuutteesta. Näytöissä on havaittu riski sähköiskuun.

Fujitsun päätelaitteessa voi olla sähköiskun vaara (P34-9 US, P34-9 UE), koska tuote ei täytä sitä koskevia vaatimuksia. Tukesin mukaan laitteen jäljellä oleva sähkövaraus (jäännösjännite) voi purkautua laitteesta, jos koskettaa sen verkkojohdon tai näytön liittimen metallinastoihin, kun laite irrotetaan sähköverkosta. Kyseinen näyttö on 34,14 tuuman kaareva näyttö.

Myös toisessa Fujitsun näytössä (P27-9 TS, P27-9 TE) on havaittu sama puute. Näyttö on 27-tuumainen.

Tukes korjasi myöhemmin ilmoitustaan. Aiemmin Tukes ohjeisti poistamaan näytöt käytöstä. Päivitetyn tiedon mukaan tuotetta ei kuitenkaan tarvitse poistaa käytöstä, sillä se on turvallinen käyttää "normaaleissa olosuhteissa". Fujitsu Finland Oy tulee suorittamaan vapaaehtoisen korjausohjelman, josta tiedotetaan myöhemmin.

Korjaus 1.9. klo 16.20: Aiemmin kerrottiin, että näytöt vedetään myynnistä ja niiden käyttö pitää lopettaa. Tukes tiedotti myöhemmin, että näyttöjen käyttäminen on sittenkin turvallista "normaaleissa olosuhteissa". Tieto korjattu juttuun. 

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Lähde: Tukes

Lue myös:

    Uusimmat