Tiesitkö tämän naisen alapäästä? Lue 10 tiukkaa faktaa

Luuletko tietäväsi jo kaiken tärkeän naisen alapäästä? Testaa tietojasi näillä kymmenellä tiukalla faktalla, jotka tarjoaa Ask Dan & Jennifer -sivusto.

Naisten vartalon kukka, alapäästä löytyvä vagina on mystinen elin, joka jaksaa hämmästyttää ja kummastuttaa erityisesti miespuolisia. Seksiin keskittyvä Ask Dan & Jennifer -sivusto kertoo kymmenen faktaa emättimestä. Tuliko joku näistä yllätyksenä sinulle?

1. Orgasmi lievittää kipua

Seuraavan kerran, kun naispuolinen valittaa päänsärkyä, kannattaa häntä muistuttaa orgasmin kyvystä lievittää kipua. Orgasmin vaikutukset kipuun voivat olla parhaimmillaan samanlaiset kuin vaikkapa reseptivapaiden lääkkeiden tai reseptiä vaativien kipulääkkeiden.

2. Vagina puhdistaa itsensä

Naisen sukupuolielimet on luotu puhdistamaan itsensä. Niiden suihkuttaminen on siis täysin turhaa ja saattaa jopa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kuukautisten jälkeen ja koko kuukautiskierron ajan ja jopa seksin jälkeen vagina puhdistautuu. Puhdistautumisprosessi auttaa estämään hiiva- ja bakteeritulehduksia.

Jos vartalossa on kuitenkin enemmän hiivaa tai bakteereita kuin se pystyy käsittelemään, saattaa ongelmia ilmetä. Nämä ongelmat on kuitenkin helposti hoidettavissa reseptivapailla voiteilla tai lääkärin määräämin antibiootein.

3. Kaikki kiitos G-pisteelle?

G-piste saa kaiken kunnian naisten orgasmeissa, mutta naisen alapäähän kätkeytyy myös muita seksuaalista nautintoa aiheuttavia pisteitä.

4. Olet, mitä syöt

Terve vagina tuoksuu, muttei pisteliäästi. Hiiva- tai bakteeritulehdus saattaa saada hajun vahvistumaan, vaikkei vahvalta tuoksuva alapää aina johdukaan niistä. Moni naisen syömä asia vaikuttaa siihen, miltä hänen alapäänsä haisee ja maistuu. Esimerkiksi ananaksen ja muiden makeiden hedelmien syöminen saa emättimen maistumaan ja haisemaan makeammalta. Kaalin ja kukkakaalin tapaisten kasvisten syöminen saa aikaan vähemmän miellyttävän hajun.

5. Vagina voi tipahtaa

Emättimen laskeuma tarkoittaa kohdun, munasarjojen tai emättimen tai jonkin näistä yhdessä siirtymisen alaspäin normaalilta paikaltaan. Tämä on tyypillistä esimerkiksi kohdunpoiston jälkeen, mutta saattaa ilmaantua myös ilman varsinaista edeltävää syytä. Vakavissa tapauksissa laskeuma aiheuttaa sisäisten kudosten luiskahtamisen esiin vaginan suulta.

6. Nainenkin voi saada "siemensyöksyn"

Naisetkin voivat miesten tavoin ejakuloida vaihtelevan määrän nesteitä orgasmin aikana. Jotkut naiset voivat jopa tuottaa suuren määrän nestettä. Skeptikot ovat todenneet, että naisilta orgasmin yhteydessä purkautuva neste on pelkkää virtsaa, mutta tiede on todistanut, että naisten ejakulaationeste on sisällöltään täysin erilaista kuin pelkkä virtsa, eikä tule virtsarakosta.

7. Vaginan syvyys voi tuplaantua

Joillakin naisilla on lyhyt ja pieni emätin, kun toisilla taas pitkä ja leveä. Normaalissa tilassa olevan naisen keskivertainen emättimen syvyys on noin 7–10 senttimetriä, mutta mitta saattaa tuplaantua naisen ollessa kiihottunut.

8. Seksin harrastaminen pitää alapään nuorena ja terveenä

Kuten muutakin lihaksistoa, myös vaginaa tulee käyttää ja treenata, ettei siitä tulisi heikko ja hauras. Vaihdevuosia elävän tai vanhenevan naisen herkät vaginaaliset kudokset ohenevat ja rikkoontuvat, jos alapäätä ei käytetä. Säännöllinen seksi auttaa pitämään alapään tiptop-kunnossa.

9. Vaginaeritteet sisältävät hain maksasta löytyvää ainetta

Tutkijat ovat löytäneet mikroskooppisissa tutkimuksissa naisten sukupuolielinten eritteistä samoja ainesosia kuin haikalojen maksoista. Skvaleeniksi kutsuttua ainesta löytyy lisäksi kasvisöljyistä. Sitä käytetään esimerkiksi kosmetiikassa, koska se on erinomainen kosteuttaja, joka ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

10. Emättimen lihaksissa on voimaa

Kaikki naiset voivat käyttää vaginansa lihaksia seksin aikana. Nämä lihakset ovat samoja, joita käytetään muun muassa virtsatessa. Lihaksia voi harjoittaa joko apuvälinein tai ilman.

Vaginaaliset lihakset ovat erittäin vahvat ja maailman vahvimmat vaginalihakset omaava nainen pystyy nostamaan pelkällä alapäällään noin 15 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja