Mainos

Tiesitkö? Tämä yllättävä ruoka ehkäisee ja parantaa päänsäryn

Brittitutkimuksen mukaan säännöllinen särkylääkkeiden popsiminen päänsärkyyn saattaa tehdä aivot herkemmäksi kivulle. Pillereiden sijaan asiantuntijat suosittelevatkin etsimään helpotusta särkyyn luonnollisemmista keinoista.

Brittitutkijoiden mukaan aspiriinin, parasetamolin ja ibuprofeenin säännöllinen käyttö saattaa säryn vähentämisen sijaan jopa lisätä särkyä ja aiheuttaa päänsärkykohtauksia.

Ison-Britannian terveydenhuollon toimintaa ohjaava terveysviranomainen NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) kehottaakin turvautumaan luonnollisempiin särynpoistokeinoihin.

Vältä päänsärky syömällä banaania?

Brittineurologi Nick Silverin mukaan pilleri ei ole useimmiten oikea ratkaisu päänsärkyyn. Särkyä voi sen sijaan helpottaa välttämällä tai suosimalla tiettyjä ruokia ja juomia.

Kofeiini on Silverin mukaan tyypillinen päänsäryn laukaisija, joten päänsärkyherkän ihmisen olisi syytä vältellä kahvia, kolajuomia ja teetä.

– Kun lopetat niiden käytön, pääsi saattaa olla kipeä useamman päivän ajan kofeiininpuutteen vuoksi, mutta tämän jälkeen oireet loppuvat, Silver lupaa.

Yleinen särynlaukaisija on Silverin mukaan yllättäen myös juusto.

Joskus päänsäryn aiheuttaa laskeva tai heittelevä verensokeri. Yksi toimiva keino päästä eroon oireista onkin lääkäreiden mukaan syödä hiilihydraattipitoisia ruokia, kuten banaania. Banaanien syöminen voi asiantuntijoiden mukaan sekä ennaltaehkäistä särkyä että helpottaa oireita.

Muita tehokkaita keinoja ehkäistä päänsärkyä on pitää säännöllinen ateriarytmi, juoda riittävästi vettä sekä nukkua tarpeeksi.

Lähde: Daily Mail

(MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja