Tiesitkö? Tämä on Suomen vanhin virvoitusjuoma

Suomen vanhin edelleen valmistettava virvoitusjuoma valmistuu tammitynnyreissä.

Hedelmistä ja marjoista valmistettu Pommac on ollut Suomen suosituimpien virvoitusjuomien joukossa ja vuosikymmenien ajan. Juoman maku saadaan aikaan alkuperäisellä, vuosikymmenten takaisella reseptillä: sekähedelmäjuomaa kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kolmen kuukauden ajan. Pommac onkin tiettävästi ainoa virvoitusjuoma, jonka raaka-aineitta on kypsytetty tammitynnyreissä. Tynnyrit sijaitsevat Danisco Cultorilla Norrköpingissä Ruotsissa, jossa uute valmistetaan. Käytettävät tynnyrit ovat yli sata vuotta vanhoja.

Suomen vanhin virvoitusjuoma

Pommac saapui Suomeen 1930-luvun alussa, ja se on Suomen vanhin virvoitusjuoma. Ruotsissa Pommacia on nautittu vuodesta 1919 lähtien. Pommacin nimi on syntynyt sanoista Pommery ja Cognac, joilla viitataan juoman shampanjaa muistuttaviin ominaisuuksiin sekä konjakille tyypilliseen tammitynnyrikypsennykseen.

Suomalaiset yhdistävät Pommacin erityisesti kevään ja kesän juhliin, jossa juomaa tarjotaan useimmiten alkoholittomana vaihtoehtona kuohuviinille. Pommac-laseja kilistellään usein myös vappuna.

Drinkki- ja boolireseptejä vapuksi

Kokeile juomareseptejä, joiden aineksissa on hyödynnetty Pommaccia:

Vappupäivänä 1.5.2013 Pommac-vaunuista jaetaan 2000 ensimmäiselle maistiaisia juhlajuomasta Helsingin Merisataman rannassa ja Kaivopuistossa.

Lähde: Hartwall

Tutustu MTV3.fi:n uuteen Lifestyle-sivustoon

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat