Pavut ovat yksi terveellisimmistä ja aliarvioiduimmista superruoista. Ne nimittäin pitävät sisällään huomattavia terveysvaikutuksia.
Vaikka papuja on käytetty vuosisatoja ruoanlaitossa, ei niiden hyötyjä tunneta laajalti vielä nykypäivänäkään. Kaikkiaan tunnetaan toistakymmentä kasvisukua, joiden eri lajeja kutsutaan pavuiksi. Eri papulajeja voidaan nautiskella sekä tuoreina että keitettyinä tai paistettuina. On kuitenkin tärkeää ottaa etukäteen selvää siitä, mitkä papulajikkeet sopivat syötäviksi raakoina.
Papujen terveyshyödyt:
Pavut ovat esimerkiksi vähärasvaisia, ja niiden on kerrottu laskevan kolesterolia. Lisäksi pavut tarjoavat rutkasti erilaisia ravinteita ja vitamiineja
1. Parantavat sydämen terveyttä
2. Ovat vähärasvainen valinta
3. Ne ovat täynnä proteiinia
4. Tasapainottavat verensokeria
5. Vähentävät tutkimusten mukaan syöpäriskiä
6. Saavat aineenvaihdunnan käyntiin
7. Pitävät kylläisenä pitkään
8. Niitä voi käyttää monipuolisesti
9. Sisältävät runsaasti ravinteita
10. Ovat hinnaltaan edullisia
Lähde: Huffington Post
(MTV LIFESTYLE)