Tiesitkö? Tällaiset kananmunat voivat pilata leivonnaisesi

Munanvalkuaisten vaahdottaminen voi tuntua haastavalta puuhalta, sillä vaahto menee helposti pilalle. Lue vinkit, joiden avulla onnistut!

Jos munanvalkuaiset menevät piloille vatkatessa, ei marengista tai kohokkaista tule mitään. Epäonnistuneeseen lopputulokseen voi olla erilaisia syitä, esimerkiksi kylmistä kananmunista ei synny hyvää vaahtoa. Oikein vatkatuista munanvalkuaisista pitäisikin tulla vaahtoa, joka on kuohkeaa ja kermaista – se kuitenkin onnistuu vain huolellisuudella.

Tee näin: Erottele ensin valkuaiset keltuaisista varovasti. Pienikin määrä keltuaista valkuaisten joukossa saattaa pilata vaahdon. Anna valkuaisten levätä huoneenlämmössä muutaman minuutin ajan erottelun jälkeen. Huoneenlämpöiset valkuaiset vatkaantuvat kuohkeammiksi kuin kylmät valkuaiset. Vatkaa puhtaalla, kuivalla vispilällä nopeaan tahtiin siihen asti, että vaahtoon muodostuu paikoilleen jääviä huippuja, kun nostat vispilää kulhosta.

Kun valkuaisvaahto on valmis, asettele se hellävaroen kakun päälle tai kohokkaan pohjaksi.

Jos vatkaat valkuaisia liikaa, vaahdostasi tulee kokkareista, joten ole tarkkana.

Kokeile tätä reseptiä:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat