Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Tällaiset kananmunat voivat pilata leivonnaisesi

Shutterstock
Julkaistu 16.11.2013 09:16

Munanvalkuaisten vaahdottaminen voi tuntua haastavalta puuhalta, sillä vaahto menee helposti pilalle. Lue vinkit, joiden avulla onnistut!

Jos munanvalkuaiset menevät piloille vatkatessa, ei marengista tai kohokkaista tule mitään. Epäonnistuneeseen lopputulokseen voi olla erilaisia syitä, esimerkiksi kylmistä kananmunista ei synny hyvää vaahtoa. Oikein vatkatuista munanvalkuaisista pitäisikin tulla vaahtoa, joka on kuohkeaa ja kermaista – se kuitenkin onnistuu vain huolellisuudella.

Tee näin: Erottele ensin valkuaiset keltuaisista varovasti. Pienikin määrä keltuaista valkuaisten joukossa saattaa pilata vaahdon. Anna valkuaisten levätä huoneenlämmössä muutaman minuutin ajan erottelun jälkeen. Huoneenlämpöiset valkuaiset vatkaantuvat kuohkeammiksi kuin kylmät valkuaiset. Vatkaa puhtaalla, kuivalla vispilällä nopeaan tahtiin siihen asti, että vaahtoon muodostuu paikoilleen jääviä huippuja, kun nostat vispilää kulhosta.

Kun valkuaisvaahto on valmis, asettele se hellävaroen kakun päälle tai kohokkaan pohjaksi.

Jos vatkaat valkuaisia liikaa, vaahdostasi tulee kokkareista, joten ole tarkkana.

Kokeile tätä reseptiä:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Cooking Light

Lisää aiheesta:

Superhelppo kolmen kupin kakkutaikina – tämä resepti jokaisen kotileipurin tulisi hallitaEi näin! Asiat, joita ei koskaan kannata tehdä kananmunilleMuista nämä vinkit juustokakun teossa – onnistut varmasti!Leivonnan tärkein sääntö unohtuu monelta – osaatko valmistaa kakkutaikinan oikein?5 tavallista mokaa – onnistu täytekakun kokoamisessa!Jääkaapilla yllättävä vaikutus kananmuniin – tiesitkö tätä?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista

  • 18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • 16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä