Tiesitkö? Tällä niksillä saat mausteet maistumaan vahvemmalta

Ruoasta saa maukkaampaa mausteiden avulla, mutta tiesitkö, että mausteidenkin voimaa voi parantaa?

Erityisesti aasialaisessa keittiössä on käytetty jo vuosisatoja yhtä niksiä mausteiden maun tehostamiseen: kokonaiset pippurit, kanelit, kuminat ja muut kannattaa paahtaa kevyesti pannulla ennen niiden jauhamista, jotta niiden aromit vapautuvat.

Jos siis haluat mausteista mahdollisimman paljon irti, osta ne kokonaisina valmiiden jauheiden sijaan. Paahda tämän jälkeen mausteita kevyesti pannulla välillä sekoittaen. Älä polta mausteita, vaan lopeta paahtaminen heti, kun mausteet alkavat saada hieman väriä. Älä myöskään käytä pinnoitettuja pannuja, kuten teflonia, sillä pannusta voi irrota epämiellyttäviä makuja korkeissa lämpötiloissa. Kun mausteet ovat saaneet hieman väriä, sammuta levy ja anna niiden olla vielä pannulla hetki jälkilämmössä. Anna mausteiden jäähtyä ja jauha ne sitten esimerkiksi morttelissa.

Jos käytät useampia mausteita, kannattaa ne paahtaa ainakin aluksi erikseen, sillä eri mausteet tarvitsevat eri pituisen paahtoajan. Esimerkiksi kanelitangon paahtamisessa kestää kauemmin kuin valkopippurin tai korianterin.

Lähde: Culinate

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja