Tiesitkö? Olut voi parantaa urheilusuoritusta!

Amerikkalaisen Runner's World-lehden syksyllä 2012 tehty tutkimus todisti, että oluesta voi olla apua kestävyyslajeissa. Valitettavasti tästä suomalaismiesten suosikkijuomasta on kuitenkin hyötyä ainoastaan naisille.

Juoksulehden koe paljasti, että urheilusuoritusta edeltävänä iltana nautitut oluttuopilliset auttoivat naisia juoksemaan noin 22 prosenttia pidempään. Miehillä vaikutus oli sen sijaan päinvastainen: edellisillan ryypiskely hidasti vauhtia jopa 21 prosenttia.

Tutkimuksen toteutti Coloradon Mesa-yliopiston ihmistutkimuslaitos yhteistyössä Runner's Worldin kanssa.

– Naiset pärjäsivät paremmin juotuaan olutta, mutta miehillä vaikutus oli päinvastainen. Meidän täytyy vielä tehdä jatkotutkimuksia, jotta ymmärtäisimme oluen vaikutukset suorituksiin täysin. Tiedämme kuitenkin jo, että naiset hyödyntävät elimistö energiavarastoja eri tavalla kuin miehet, yliopiston tohtori Gig Leadbetter totesi.

Leadbetter haluaa muistuttaa, että tutkimustulokset saatiin verrattaen pienellä koeryhmällä ja jatkotutkimuksia tarvitaan.

– Tästä tulee vielä todella jännittävää, jos havaitsemme oluella samat vaikutukset myöhemmissä tutkimuksissakin.

Alkoholin vaikutuksista urheilusuoritukseen on keskusteltu ennenkin. Vielä 1970-luvulla monet pitkän matkan juoksun urheiluvalmentajat kannustivat juoksijoita juomaan ennen kilpailua, koska uskoivat alkoholin parantavan kestävyyttä. Vuonna 2009 toteutetun Miamin yliopiston tutkimuksen mukaan alkoholia käyttävät eniten ne ihmiset, jotka ovat myös urheilullisesti aktiivisia.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja