Tiesitkö: Nämä terveysongelmat luonnollinen hiusvärisi paljastaa!

Vaikka käytämmekin runsaasti aikaa hiusten puunaukseen, värjäykseen ja raidoitukseen, kaiken keinotekoisen värin alla saattaa piillä varsinainen terveysbarometri. Lue, mitä oma hiusvärisi kertoo sinusta.

Kaikki voivat nähdä hiuksemme, ja kenties sen vuoksi hoidammekin niitä erityisen tarkkaavaisesti ja huolellisesti. Värjättyjen hiustesi alla lymyilevä luonnollinen väri paljastaa sinulle muutamia yllättäviä terveysriskejä.

Vaaleat hiukset

Suojele silmiäsi
Ikääntyvillä naisilla – hiustenväristä riippumatta – on miehiä suurempi riski sairastua sokeutta aiheuttavaan silmänpohjan rappeumaan. Vaaleahiuksiset naiset ovat tutkijoiden mukaan erityisen alttiita taudille. Paras keino pitää näkö terävänä pitkään on rouskutella vihreitä vihanneksia, kuten kaalia, pinaattia sekä papuja.

Vaali ihoasi
Ihon melaniini suojelee sinua haitallisilta UV-säteiltä, mutta vaaleahiuksisten on todistettu tuottavan tätä ainetta muita heikommin. Näin ollen riski ihosyöpään on luonnollisesti korkeampi, ja erityisen herkkä alue taudille on vaaleakutristen päänahka. Suojaa siis ihosi huolella, äläkä koskaan jätä hattua kotiin aurinkoisena päivänä!

Ruskeat hiukset

Varo hiustenlähtöä
Tutkimusten mukaan yli puolet hiustenlähdöstä kärsivistä amerikkalaisnaisista on brunetteja. Syy saattaa johtua muita pienemmästä hiusten määrästä – ruskeat hiukset nimittäin kasvavat yleensä paksumpina ja karheampina, jolloin niiden määräkin on vähäisempi. Säilytä hiuksesi tuuheina syömällä oikein: Puuroa syömällä saat tarvittavan annoksen hiusten kasvua stimuloivaa rautaa.

Huolehdi maksastasi
Hiustesi väri johtuu runsaasti melaniinin tuotannosta, joka puolestaan voi johtaa nopeaan nikotiiniriippuvuuteen! Syynä tähän ovat melaniinin myrkkyjen maksassa palamista hidastavat vaikutukset, jolloin myös joudut "koukkuun" nopeammin. Estääksesi harmillista vaikutusta, pyri nauttimaan C-vitamiinia – yksi keskikokoinen appelsiini päivässä riittää.

Punaiset hiukset

Varo Parkinsonin tautia
Vastikään Harvardin yliopistossa tehty tutkimus paljastaa, että punapäillä voi olla jopa 90 prosenttia suurempi riski sairastua Parkinsonin tautiin! Syynä suureen riskiin on luultavasti punaisuutta aiheuttava geenimutaatio, joka vapauttaa samanaikaisesti myös Parkinsonin tautia aiheuttavaa geeniä. Voit kuitenkin välttää tautia nauttimalla useimmista multivitamiinitableteista saatavaa foolihappoa.

Enemmän kipua hammaslääkärissä
Punakutriset ovat perineet myös DNA-mutaation, joka tutkimusten mukaan heikentää hammaslääkärissä käytettävien puudutteiden tehoa. Punatukkaiset saattavatkin joutua käyttämään jopa 20 prosenttia enemmän puudutusainetta hammaslääkärivisiiteillään. Älä kuitenkaan jätä menemättä hammaslääkärille asian vuoksi – saat varmasti riittävästi puudutetta, ja voit myös ottaa särkylääketabletin ennen hammaslääkärille menoa.

(MTV3)
Lähde: Women's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja