Tiesitkö: Nämä asiat paljastavat, mitä sinun pitäisi oikeasti tehdä työksesi – kokeile!

Haaveiletko työstä, joka inspiroisi ja motivoisi sinua myös muutoin kuin palkan avulla? Nämä asiat paljastavat mikä ala on oikeasti sinua varten. 

1. Tee lista asioista, joissa olet hyvä

Kirjoita ylös asioita, joissa olet hyvä. Ne voivat olla mitä tahansa musikaalisuudesta siivoamiseen tai vaikkapa kärsivällisyyteen. Kysy myös läheistesi mielipidettä, sillä he näkevät sinut aivan eri silmin kuin sinä. 

2. Tee lista kiinnostuksen kohteistasi

Mitä teit mielelläsi lapsena, entä nuorena? Jos viihdyt lähinnä telkkarin edessä, pohdi miksi – nautitko löhöämisestä vai onko viihteen tuijottelun syynä intohimoinen suhtautuminen televisiosarjoihin? 

Myös kodin laittaminen, perheestä huolehtiminen ja jopa syöminen voivat olla aivan loistavia kiinnostuksen kohteita, joita voit hyödyntää miettiessäsi unelmiesi ammattia. Ruokaa rakastava voi kirjoittaa aiheesta blogia, ryhtyä ruokakriitikoksi tai vaikkapa opiskella kokiksi. 

3. Intohimo, kyky, motivaatio ja kiinnostus

Jotta voit menestyä työssäsi ja nauttia siitä, tarvitset neljää eri asiaa: intohimoa, kykyjä, motivaatiota ja jatkuvaa kiinnostusta. Kun löydät alan, joka täyttää kaikki nämä kohdat, lottovoitto on osunut kohdallesi. 

4. Millaisen perinnön haluat jättää jälkipolville?

Kuvittele että olet 95-vuotias ja ajattelet elämäntyötäsi – millainen haluaisit sen olevan? Mitä toivoisit jättäväsi perinnöksi seuraaville jälkipolville ja mistä olisit ylpeä? Kun löydät vastauksen, olet oikeilla jäljillä. 

5. Minkä tekeminen tuo sisällesi rauhan?

Uutta uraa miettiessä kehotetaan usein pohtimaan, millaisten asioiden tekeminen tuo nautintoa, mutta sen lisäksi on hyvä miettiä millaiset asiat tyydyttävät sinua sisäisesti – mikä tuntuu sinusta oikealta?

6. Mistä unelmoit lapsena?

Lapsena ihminen on monessa asiassa viisaampi kuin aikuisena – etenkin ammatillisesti. Muistele, mitä halusit tehdä lapsena, sillä silloin halujasi eivät vielä ohjaa muut motivaattorit, kuten raha tai ulkoiset paineet. 

7. Mitä haluaisit tehdä joka ikinen päivä?

Jos kaikesta työstä maksettaisiin saman verran rahaa, mitä haluaisit tehdä? Älä mieti titteleitä tai miten muut sinut näkisivät tietyssä ammatissa, vaan mieti asioita, jotka voisit tehdä vapaapäivänäsi. 

8. Millainen on täydellisen elämäsi sinä?

Kirjoita elämästäsi tarina sellaisena, kuin se olisi aivan täydellisimmillään: missä asut, mitä työtä teet, millainen rahatilanteesi on ja missä asioissa olet menestynyt. Kun kuvittelet täydellisen elämäsi, se paljastaa enemmän kuin arvaatkaan, sillä tulet samalla paljastaneeksi syvimmät unelmasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja