Tiesitkö? Nämä 8 ruoka-ainetta eivät mene pilalle

Tiesitkö, että jotkut ruoka-aineet säilyvät oikein säilytettynä vuosikausia tai jopa loputtomiin? Lue, mitkä keittiön kaappien asukit ovat tällaisia luottotuotteita.

Ruokakaupassa voi joskus sortua laittamaan koriin sellaisiakin asioita, joita ei oikeastaan tarvitse. Tämä voi harmittaa etenkin silloin, kun tuote ehtii mennä vanhaksi ennen sopivan käyttötarkoituksen keksimistä. Kaikista ostoksista ei silti tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa, sillä jotkut ruoka-aineet kestävät iäisyyden.

Katso lista ruoka-aineista, jotka eivät herkästi pilaannu – kunhan vain säilytät niitä oikein!

1. Riisi

Kun pidät riisisi kuivassa, suljetussa astiassa, voit syödä sitä vielä vuosienkin päästä. Huomioi kuitenkin, että ruskea riisi pilaantuu nopeammin, koska se on luonnostaan öljyisempää.

2. Väkevät alkoholijuomat

Lahjaksi saamasi pullo väkevää alkoholia säilyy odottamaasi erityishetkeen, kunhan et avaa pulloa – maku tosin saattaa hieman haalistua. Jos kuitenkin jo avasit pullon, sen tulisi säilyä vielä 6–8 kuukautta.

3. Sokeri

Koska bakteerit eivät viihdy sokerissa, se voi säilyä loputtomiin. Pidä kuitenkin sokeri suljetussa pussissa tai astiassa, jotta se pysyy kuivana eikä kovetu tai paakkuunnu.

4. Vaniljauute

Alkoholipitoisuutensa vuoksi puhtaaseen vaniljauutteeseen pätevät samat säännöt kuin väkeviin alkoholijuomiinkin. Kunhan pullo pysyy kiinni, se säilyy kyllä hyvänä.

5. Hunaja

Kun hunaja on aitoa ja pullo tiukasti kiinni, se voi säilyä loputtomiin. Hunajan väri voi muuttua tai se voi kiteytyä, mutta sitä voi silti käyttää.

6. Suola

Kuten sokeri, ei suolakaan ole hyvä kasvualusta bakteereille. Tämän vuoksi se säilyykin pitkän aikaa. Kun pidät suolan kuivassa paikassa ja laitat pari keittämätöntä riisinjyvää suolapurkkiin, se ei paakkuunnu.

7. Soijakastike

Avaamaton pullo soijakastiketta säilyy kuukausia suolapitoisuutensa vuoksi makuaan menettämättä.

8. Väkiviinaetikka

Kun pidät pullon tiukasti kiinni, väkiviinaetikka säilyy pullossaan iäisyyden. Säilytä pulloa viileässä valolta suojattuna.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat