Tiesitkö: Näin sinun pitäisi siivota horoskooppimerkkisi mukaan!

Miksi joku rakastaa kunnon jynssäämistä ja toinen inhoaa pölyrättiin tarttumista? Horoscope.com-sivuston mukaan syy saattaa löytyä tähtimerkistäsi ja halutessasi voit hyödyntää sitä touhun helpottamisessa. Lue, mitä sinun merkkisi kertoo asiasta!

Voiko horoskooppimerkkisi paljastaa miten suhtaudut siivoamiseen? Horoscope.com-sivuston mukaan vastaus on kyllä – lue mitä sinulle sanotaan!

Oinas

Läpi vuoden siivoaminen tuntuu sinusta hieman hankalalta ja yleensä kunnon into tuleekin vasta keväällä, kun haluat uudistaa kotiasi ja siivota paikat puhtaaksi – kuuluuhan merkkisi kevään kuninkaisiin.

Sinulla on kuitenkin energiaa ja puhtia kunnon urakkaan myös muina vuodenaikoina, kunhan vain päätät niin: Laita hyvää siivousmusiikkia soimaan ja ryhdy hommiin – se on äkkiä hoidettu!

Härkä

Rakastat kauniita esineitä ja asioita, sekä hyviä tuoksuja, joten myös kodin estetiikka ja puhtaus ovat sinulle tärkeitä. Arvostat laatua, minkä vuoksi haluat myös huolehtia omaisuudestasi hyvin.

Sinä haluat hoitaa siivousurakan ajan kanssa, etkä missään nimessä hätiköi: Varaa aikaa kalenteriisi vain ja ainoastaan siivoukselle, jotta sille todella jää aikaa. Tavaroista luopuminen voi olla sinulle erityisen vaikeaa, joten jos kaappisi tarvitsevat raivausta ota siivousapuriksi järjestystä rakastava neitsyt tai järkevä vesimies.

Kaksoset

Sinä, jos kuka, kykenet tekemään montaa asiaa yhtä aikaa. Sitä taitoa on hyvä hyödyntää myös siivotessa – puhu vaikkapa samalla puhelimessa tai jaa tehtäviä muille perheenjäsenille siivouksesi lomassa, niin se sujuu joutuisammin.

Jäät usein kesken siivouksen roikkumaan vanhojen valokuvien tai projektien pariin, joten muista pysyä kovana ja keskittyä tehtävääsi.

Rapu

Kotisi on siellä, missä sydämesi on, mutta kodin raivaaminen ei tosiaan kuulu parhaimpiin puoliisi: Hamstraat helposti tavaraa joka nurkkaan ja sinun on vaikea luopua niistä. Ennen kuin aloitat pyydä mukaan muutama ystävä tai sukulainen, jotka eivät anna sinun säilyttää kaikkia tavaroitasi.

Varaa myös paljon aikaa siivoamiselle ja tee se huolella. Muista palkita itsesi urakan jälkeen pienellä hemmottelulla!

Leijona

Sinä osaat tehdä siivoamisesta hauskaa! Laita musiikki soimaan ja tarjoile itsellesi muutama herkku tai drinkki puuhailun lomassa.

Jos kaipaat motivaatiota, järjestä juhlat siivouksen jälkeen – sinä haluat aina näyttää hyvältä toisten silmissä, joten et tosiaan halua heidän näkevän kotiasi sotkun vallassa.

Neitsyt

Tässä sinä olet hyvä! Rakastat organisoimista, asioiden järjestelyä ja puhtautta – sinua tuskin tarvitsee kehottaa siivoamaan, sillä todennäköisesti kaikki huoneesi ovat jo aivan tiptop.

Muista, että välillä on varaa ottaa rennosti ja vain hemmotella itseään hyvällä omallatunnolla.

Skorpioni

Siivotessasi sinä haluat selvittää joka ikisen tavararöykkiön ja saat hyvän mielen, kun saat organisoitua sotkuisen kaapin ja löydät paikan hujan hajan levittäytyneille esineille – haluathan aina päästä selville salaisuuksista!

Toisaalta luot helposti tunnepitoisia siteitä vanhoihin tavaroihin, joten niistä luopuminen voi olla sinulle vaikeaa – viskaa vain hyvällä omallatunnolla vanhat rojusi kierrätykseen tai roskiin, saat siitä huomattavasti paremman mielen kuin tavaroiden säilömisestä! Se antaa sinulle myös uutta energiaa ja helpottaa vanhojen surujesi ja negatiivisten tunteidesi selvittelyä.

Kalat

Ajattele siivoamista henkisenä prosessina ja keinona koota ajatuksiasi, niin pystyt motivoitumaan työhön paremmin. Koet usein maailmantuskaa ja huolta muiden murheista, joten kuvittele siivotessasi tekeväsi hyvää ympäristöllesi.

Sytyttele siivouksen jälkeen ympärillesi kynttilöitä ja tee jotain rauhoittavaa, jotta saat kaiken nautinnon irti puhtaasta kodistasi.

Jousimies

Olisit toki mieluummin matkoilla etsimässä uusia seikkailuja, mutta kotonakin on välillä käytävä – ja myös siivottava.

Jos siivoaminen tuntuu tylsältä, anna mielikuvituksesi lentää ja kuvittele kotisi aarresaareksi – ties mitä saatat löytää siivouksen lomassa!

Toisaalta, voithan aina hankkia siivoojan ja antaa periksi matkakuumeellesi. Minkä sitä ihminen luonnolleen voi.

Vesimies

Siivous sujuu sinulta kuin siivillä, ainakin niin kauan kuin hyvää seuraa riittää. Olet sosiaalinen ja rakastat lähimmäisiäsi, joten puuhastelet heidän kanssaan erityisen mielellään.

Myös hyväntekeväisyys on lähellä vesimiesten sydäntä, joten lähetä siivouksen yhteydessä tarpeettomiksi huomaamasi tavarat ja vaatteet keräykseen, tai myy ne ja anna tuotto rahaa tarvitseville.

Vaaka

Rakastat kaikkea kaunista, mikä näkyy myös kodissasi: Sinulle on tärkeää, että huoneet näyttävät mieleisiltäsi ja olet usein tarkka siivoamisesta.

Jos kärsit motivaation puutteesta, osta kauniita leikkokukkia vaasiin tai hanki pientä somistetta kotiin – näin siivoaminen sujuu helposti ja nautit entistä enemmän siitä hetkestä, kun koti kiiltää puhtauttaan ja voit nostaa jalat ylös!

Kauris

Perinteet ovat sinulle tärkeitä, joten todennäköisesti sinulla on juurtuneet tapasi myös siivouksen suhteen: Kevätsiivous ja jouluinen puuhailu ovat sinulle tarkasti toteutettavia traditioita, joita ilman eivät vuoden tapahtumat tunnu samalta.

Sinä pidät turvallisuudentunteesta, joten kiinnitä siihen huomiota kotiasi laittaessa: Miten olisi vaikkapa lämpöä tuova torkkupeitto olohuoneen sohvalla tai muutama uusi tyyny, joiden avulla sänky muuttuu ihanaksi pesäksi talven kylmyyttä vastaan. Tarkasta myös esimerkiksi palovaroitin ja varustaudu itsestään sammuvalla kahvinkeittimellä, jotta sinun ei tarvitse enää huolehtia niistä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat