Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Näin saat kaupan viilipurkin sisällön moninkertaistettua!

Julkaistu 29.01.2013 17:53

Kaupan viilipurkkia voi käyttää perinteiseen suomalaiseen tapaan viilin siemenenä, jolloin viiliä saakin yllättäen moninkertaisen määrän.

Tiedätkö sinä, miten perinteinen kotiviili syntyy? Voit valmistaa viiliä itse kotioloissa käyttämällä kaupan viilipurkkia viilin siemenenä.

Maito ja Terveys Ry:n mukaan viilin valmistus eroaa muiden hapanmaitotuotteiden valmistuksesta, koska se valmistetaan suoraan tarjoiluastiaan. Kun viiliastioiden annetaan olla noin vuorokauden huoneenlämmössä, maito sakenee ja viili saa toivotun rakenteen. Parhaan lopputuloksen saa, kun lämpötila on tasainen ja kun astia saa olla rauhassa.

Ukkosen ilmallla viilin valmistusta ei kannata välttämättä kokeilla, sillä se saattaa epäonnistua kostean ja kuuman ilman vuoksi.

Näin teet kotiviiliä

Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen.

1 prk valmista viiliä
8 dl kevyt- tai täysmaitoa (myös laktoositon maito käy)

Sekoita viilin rakenne rikki. Annostele se neljään jälkiruokakulhoon tai viilikupiksi sopivaan astiaan. Kaada maitoa viilin päälle. Sekoita varovasti. Peitä astiat ja anna viilin valmistua tasaisen lämpimässä paikassa, vaikka astiakaapissa. Noin vuorokauden kuluttua viilin rakenne on sakeutunut sopivaksi. Siirrä valmis viili jääkaappiin ja nauti kylmänä sellaisenaan tai maun mukaan maustettuna.

Lähde: Maito ja terveys

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Suosikkilikööriä voi tehdä helposti itse: Täydellinen lopputulos perinteisellä reseptilläMuistatko vielä tämän lapsuuden kesien ihanan herkun? Naurettavan helppoon reseptiin tarvitset vain kaksi ainesosaaNauti sellaisenaan tai käytä ruoanlaittoon – tämä herkullinen juusto valmistuu helposti kotikeittiössäKesäviiliUnohdettu munaherkku valmistuu helposti: "Voi tarjoilla sellaisenaan"Kokkien rakastama hittirasva, jota sinunkin täytyy kokeilla: Supervoi, joka päihittää oliiviöljyn ja tekee ruoasta täydellistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä