Tiesitkö? Näin saat kaupan viilipurkin sisällön moninkertaistettua!

Kaupan viilipurkkia voi käyttää perinteiseen suomalaiseen tapaan viilin siemenenä, jolloin viiliä saakin yllättäen moninkertaisen määrän.

Tiedätkö sinä, miten perinteinen kotiviili syntyy? Voit valmistaa viiliä itse kotioloissa käyttämällä kaupan viilipurkkia viilin siemenenä.

Maito ja Terveys Ry:n mukaan viilin valmistus eroaa muiden hapanmaitotuotteiden valmistuksesta, koska se valmistetaan suoraan tarjoiluastiaan. Kun viiliastioiden annetaan olla noin vuorokauden huoneenlämmössä, maito sakenee ja viili saa toivotun rakenteen. Parhaan lopputuloksen saa, kun lämpötila on tasainen ja kun astia saa olla rauhassa.

Ukkosen ilmallla viilin valmistusta ei kannata välttämättä kokeilla, sillä se saattaa epäonnistua kostean ja kuuman ilman vuoksi.

Näin teet kotiviiliä

Yritä saada vanhanajan homogenisoimatonta maitoa kotiviilin tekoon, jolloin sen pinnalle nousee herkullinen ja ohut kermakerros. Lisäämällä maitoon hieman kermaa, saat paksumman pintakerroksen.

1 prk valmista viiliä
8 dl kevyt- tai täysmaitoa (myös laktoositon maito käy)

Sekoita viilin rakenne rikki. Annostele se neljään jälkiruokakulhoon tai viilikupiksi sopivaan astiaan. Kaada maitoa viilin päälle. Sekoita varovasti. Peitä astiat ja anna viilin valmistua tasaisen lämpimässä paikassa, vaikka astiakaapissa. Noin vuorokauden kuluttua viilin rakenne on sakeutunut sopivaksi. Siirrä valmis viili jääkaappiin ja nauti kylmänä sellaisenaan tai maun mukaan maustettuna.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja