Tiesitkö: Näillä terveysruoilla on todella omituiset sivuvaikutukset

Terveellisetkin ruoat voivat sisältää erikoisia sivuvaikutuksia, mutta mitään vaaraa niistä ei kuitenkaan koidu. Oletko koskaan ollut tietoinen näistä sivuvaikutuksista?

Monien terveysruokien sivuvaikutukset voivat tulla esiin pelkästään ihmisten geeneistä riippuen. Et välttämättä ole edes tietoinen näistä mahdollisista vaikutuksista, mikäli et niistä itse kärsi.

Korianteri

Korianteri jakaa tunnetusti mielipiteitä – osa ihmisistä suorastaan rakastaa sitä, ja osa taas vihaa. Ihmiset aistivat yrtin maut ja aromit eri tavalla, ja osa aistii muille herkullisen tuoksun karmeana, jopa mädäntyneen löyhkää muistuttavana hajuna. Syy tähän on genetiikassamme, ja korianterista pitävät voivatkin aistia aromiyhdisteen, jota yrtin vihaajat eivät pysty haistamaan.

Tankoparsa

Mikäli haistat virtsalla käynnin yhteydessä hieman pahanhajuisen tuoksun, voit mahdollisesti syyttää tästä aiemmin nauttimaasi parsaa. Parsa nimittäin sisältää merkaptaani -nimistä yhdistettä, jota löytyy muun muassa valkosipulista, mädistä kananmunista sekä haisunäädistä. Merkaptaanin paha haju aiheutuu sen hajoamisesta ruoansulatuksessa, ja pahanhajuisesta virtsasta parsan syönnin jälkeen kärsii esimerkiksi 46 prosenttia englantilaisista.

Punajuuret

Tietämättömän punajuurensyöjän WC-käynnistä voi muodostua painajainen, sillä punajuuri voi värjätä virtsan kirkuvan pinkiksi. 14 prosenttia väestöstä törmää ongelmaan jokainen kerta punajuuria syödessään, mutta lopuille värjäytynyt virtsa voi olla merkki elimistön matalasta rautapitoisuudesta.

Osterit

Kiitokset osterien korkealle sinkkipitoisuudelle, niiden syöminen voi edesauttaa suurta nautintoa makuuhuoneen puolella. Sinkkiä tarvitaan testosteronitasojen ylläpitoon, ja se vaikuttaa näin ollen molempien sukupuolten libidoon. Lisäksi ostereiden on kerrottu nostavan hyvää oloa aiheuttavan dopamiinin määrää, joten nauti näitä hyvällä omallatunnolla!

Pinjansiemenet

Osalle pinjansiementen syönnistä jää suuhun maku, joka muistuttaa aivan kolikkojen tai muiden rautaisten esineiden makua. Jälkimaku saattaa esiintyä suussa kahdesta päivästä aina kahteen viikkoon, ja kiinalaisia pinjansiemeniä tarkastelleet tutkijat arvelevat oudon maun syyksi niiden sisältämää tietyn tyyppistä triglyseridiyhdistettä.

(MTV3)

Lähde: Shape.com

Lue myös:

    Uusimmat