Tiesitkö? Kotisi saattaa lihottaa sinua!

Oletko koskaan miettinyt, että osasyy lihoamisellesi saattaa löytyä kirjaimellisesti kotoasi? Että kotisi sisustus ja värit vaikuttavat ruokahaluusi?

ThisOldHouse.com on listannut kodin "vaarapaikkoja", jotka tulisi jokaisen tarkistaa. Voi olla mahdotonta laihduttaa, jos ympäristö kutsuu koko ajan syömään.

Punaista ruokailuhuoneessa

Väreillä on vaikutusta ihmisen mielialaan. Punaisen värin uskotaan lisäävän verenpainetta, sydämensykettä ja ruokahalua. Keltainen lisää energisyyttä, onnellisuutta ja - kyllä - ruokahalua.

Jos mikään kotisi huoneista on maalattu punaisen, oranssin tai keltaisen sävyissä, erityisesti keittiö tai ruokailuhuone, yllytät itseäsi alitajuisesti syömään.

Toisaalta, sinisen sanotaan hillitsevän ruokahalua. Maalaa keittiö tai ruokailuhuone sinisen sävyillä, osta jääkaappiisi sininen valo tai tarjoile ruoka sinisiltä astioilta pitääksesi ruokahalun kurissa.

Ruokakomero kätkee

Lihot helpommin jos sinulla ei ole kunnollista ruokakomeroa, jonne voit säilöä herkut ja muut. Jos näet roskaruokaa koko ajan, syöt sitä koko ajan.

Piilota siis kaikki ravintoarvoiltaan köyhät ruuat komeroiden kätköihin tai jääkaapin takaosaan. Pidä esillä ravintorikkaita terveellisiä ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia tai pähkinöitä silmän korkeudella jääkaapissa ja keittiönkaapeissa.

Keittiö on kotisi sydän

Ihmiset jotka viettävät aikaa keittiössä syövät enemmän. Jos kuljet usein keittiön kautta muualle, käteesi tarttuu helpommin jotain naposteltavaa.

Jos tapanasi on tehdä töitä keittiön pöydän ääressä, tulet myös helpommin syömään jotain vaikka ei olisi nälkä. Yritä välttää tarpeetonta liikkumista keittiön kautta äläkä tee töitä keittiön pöydän ääressä.

Tuoleja ja sohvia on liikaa

Jos sinulla on paljon mukavia tuoleja ja sohvia olohuoneessa, tulet löhöilemään enemmän. Erään tutkimuksen mukaan ylipainoiset ihmiset istuvat jopa yli kaksi tuntia enemmän kuin normaalipainoiset. Olohuoneiden tulee olla mukavia, mutta ei liian.

Jos vietät paljon aikaa tv:n ääressä, harrasta samalla jotain liikuntaa - osta käsipainot tai vastusnauha. Jos sinulla on juoksumatto tai kuntopyörä, siirrä se olohuoneeseen, että sitä tulee käytettyä.

Sinulla ei koskaan ole ollut puutarhaa

Jos et osaa syödä kasviksia tai yrttejä, perusta kasvimaa. Ihmiset syövät enemmän vihanneksia, kasviksia ja yrttejä, jos ovat itse niitä kasvattaneet. Pienen yrttipuutarhan perustaminen keittiön ikkunalle ei vaadi muuta kun vaivaa.

Laventeli auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan (unettomuuden on todettu lisäävän ylipainoa). Piparmintun tuoksu puolestaan hillitsee ruokahalua.

Osta sirompia lautasia

ihmiset syövät keskimäärin 92 prosenttia siitä, mitä heillä on lautasellaan. Käytä pienempiä lautasia ruokailuilla ja syöt vähemmän.

Makuuhuoneesi ei ole pyhitetty unelle

Ihmiset, jotka nukkuvat vain viisi tuntia yössä ovat taipuvaisia ylipainoon. Univaje lisää greliini-nimisen hormonin tuotantoa. Greliini stimuloi ruokahalua ja nopeuttaa mahalaukun tyhjenemistä.

Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa, yritä pimentää huoneesi pimennysverhoilla, vaihda tyynyt tai osta parempi sijauspatja. Yritä pysyä säännöllisessä unirytmissä, vältä kahvia ja nikotiinia äläkä mene sänkyyn nälkäisenä tai maha täpösen täynnä.

Älä myöskään katsele televisiota tai tietokonetta makuuhuoneessasi.

Tunnelmavalaistusta on liikaa

Ravintolat himmentävät valonsa syystä. Tutkimusten mukaan ihmiset syöpöttelevät enemmän hämärässä, koska he tuntevat olonsa turvalliseksi.

Kirkkaat valot pitävät energiatasosi korkealla, mutta liian kirkas valaistus saa sinut puolestaan syömään nopeammin ja enemmän.

Koneet tekevät työt

Nykykoti on pitkälle koneistettu. Tiesitkö, että astioiden käsinpesu polttaa noin 160 kaloria puolessa tunnissa.

Unohda kuivausrumpu ja vie pyykit kesällä ulos kuivumaan - säästät energiaa ja kulutat jopa 100 kaloria. Imuroi vain yhdellä kädellä ja vaihda välillä toiseen käteen, kasvatat lihaksia tasapuolisesti.

Kodin viihdekeskus on liian hyvä

Georgian osavaltion yliopiston tutkijat ovat todistaneet, että musiikin kuuntelu saa ihmiset syömään ja juomaan enemmän ja pidempään. Musiikin lajilla ei ole väliä. Myös television katselu saa ihmiset syömään useammin.

Sammuta siis televisio ja stereot ruokailun ajaksi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat