Tiesitkö, että television aukaisusi ei näy katsojaluvuissa? Mea edusti tuhansia suomalaisia tv-katsojia viiden vuoden ajan – näin toimii harvinainen mittari

4:36
Katso video: Näin toimii harvinainen TV-mittari, joka on vain tuhannessa suomalaiskodissa.

Suomessa television katsojaluvut lasketaan tuhannessa kodissa olevan tv-mittarin perusteella.

Markkinatutkimusyritys Finnpanel mittaa ja seuraa tutkimushenkilöillä suomalaisten tv-katselutottumuksia. Tutkimuksessa on samanaikaisesti mukana yhteensä noin 2100 henkilöä. Tutkimukseen osallistuneet henkilöt ovat satunnaisesti valittuja eri puolelta Suomea.

Helsinkiläinen Mea Ylä-Soininmäki-Pyöriä oli mukana tutkimuksessa viiden vuoden ajan. Mea sanoo, että lähti mukaan tutkimukseen mielenkiinnosta tutkimusmenetelmää kohtaan.

– Minulle tuli kotiin kutsu, jossa kysyttiin, haluaisinko lähteä mukaan tv-mittaritutkimukseen. Katsoin ensin, että mikä ihmeen juttu tämä on. Onkohan tämä edes oikea asia, Mea muistelee huvittuneena.

Mea uskoo, että monelle suomalaiselle saattaa olla yllätys, miten tv-katsojalukuja mitataan.

– Itsekään en aluksi tiennyt, joten en usko, että se on niin selkeä juttu. Mutta toisaalta, eihän tämä mitenkään kovin monimutkaistakaan ole!

Miten jääkiekon MM-finaalin kisakatsomo tv-mittarilla vaikuttaa koko Suomen arvioituihin katsojalukuihin? Katso artikkelin videolta, kuinka Mea muistelee tutkimusta!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja