Tiedätkö, miksi sinunkin kannattaisi treenata aivojasi? Kokeile helppoja harjoituksia!

Tutkimuksen mukaan helpoista aivojumppaharjoituksista on hyötyä jokapäiväisessä elämässä.

Älypelien pelaaminen voi helpottaa muistamista, kertoo Georgia Institute of Technologyn tekemä tutkimus. Asiaa tutkittiin testiryhmällä, joka teki harjoituksia 20 päivänä.

Aivojumppa ei vaikuttanut koehenkilöiden yleiseen tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisukykyyn, mutta lasku- ja kirjaintenmuistelutehtävien huomattiin parantaneen työmuistia, eli helpottaneen asioiden pitämistä mielessä. Vaikka älykkyyttä ei voisikaan lisätä, esimerkiksi bussimatkalla ajanvietteenä tehdyistä harjoituksista voi siis olla apua jokapäiväisessä elämässä.

Seuraavilla vinkeillä voit helpottaa arkielämääsi:

Anna itsellesi aikaa

Olet lukenut koetta edeltävänä iltana monta tuntia etkä muista lukemastasi viikon päästä juuri mitään. Onko tunne tuttu? Yritä käyttää opiskeluun mieluummin joka ilta tunti kuin yhdellä kertaa monta tuntia. Niin valmistaudut parhaiten suureen koitokseesi ja muistat asiat todennäköisesti myös vuosien päästä.

Testaa muistiasi

Unohdatko usein kauppareissulla ostaa sen, mitä menit alun perin ostamaan? Ennen kauppaan menemistä yritä muistella ostoslistaasi. Niin huomaat kiinnittää huomiota asioihin, jotka olisit muuten unohtanut.

Liitä asioita toisiinsa

Jos sinulla on vaikeuksia totutella uusiin tapoihin, esimerkiksi lääkkeen ottamiseen, liitä se johonkin toiseen aamurutiiniin. Sano itsellesi, että "kun aamulla kampaan hiukseni, täytyy ottaa lääke". Näin muistaminen liittyy johonkin toiseen asiaan ja sen mielessä pitäminen helpottuu.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat