Tiedätkö, mikä on kuvassa? Jos muistat tämän esineen, olet ainakin kolmikymppinen – tai ompelija

1:41
Entä muistatko nämä retrohelmet? Huikea pullonkorkkikokoelma henkii mennyttä aikaa

Tiedätkö sinä, mihin tätä metallinväristä esinettä käytetään?

Tiedätkö sinä, mikä on langanpujotin? So Share This -sivusto jakoi kuvan esineestä vannoen, ettei nuorempi sukupolvi ymmärrä sen tarkoitusta.

Langanpujotin on tuttu ainakin ompelua harrastaville. Se on apuväline, jonka avulla langan pujottaminen pieneen neulansilmään käy kätevämmin.

– Tänäkin päivänä ihmiset käyttävät langanpujottimia, mutta nämä kolikon muotoiset esineet ohuine, timantin mallisine metallilankoineen olivat hyvin suosittuja työkaluja entisaikaan, So Share This -sivusto toteaa.

"Olen käyttänyt näitä aikuisena"

Langanpujotin ei kuitenkaan ole niin historiallinen kuin sivusto kenties antaa ymmärtää. Niitä myydään edelleen myös Suomessa, ja Facebookissa moni kertoo paitsi muistavansa langanpujottimen – ja myös jopa käyttävänsä sellaista.

– Paras asia, joka koskaan tapahtui ompelijattarelle, ja neulansilmälle, Mary Brooks vannoo.

– Käytin tätä eilen ommellessani housuja, Betty Boulton sanoo.

– Löysin omani eilen, Luojan kiitos. Silmäni eivät ole entisellään, Kristen Kris Akers Reese sanoo.

– Kyllä, muistan. Se ei auttanut minua ompelussani. Olin, ja olen edelleen, surkea ompelija, Pamela Robin heittää.

– Olen käyttänyt näitä aikuisena. Äitini ei koskaan käyttänyt tällaista,. Ne ovat uudempia. Äitini ei tarvinnut niitä, hänellä oli minut, Brian Pruett vitsailee.

Entä tunnistatko tämän liidun?

Langanpujottimen seuraksi nuoria hämmentämään sopii räätälinliitu – siis vaatteiden suunnittelemisessa ja valmistuksessa käytetty merkintätyökalu, jolla merkintöjä voidaan piirtää kankaaseen.

– Jos kuitenkin tiesit, mikä langanpujotin on, on todennäköistä, että tunnistat myös tässä kuvatut liidut – vaikka suurin osa ihmisistä varmaankin sekoittaakin ne kitaraplektraan, So Share This veistelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja