THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille

Neljättä koronarokotusta suositellaan yli 80-vuotiaille 1:36
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi neljänsien koronarokotuksien suosituksista tänään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille neljättä koronarokoteannosta.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

THL kuitenkin arvioi, ettei neljättä annosta tarvita, jos on saanut kolme annosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Suosituksen piiriin kuuluvia henkilöitä on yhteensä noin 300 000, THL kertoo tiedotteessaan. Suosituksella pyritään ehkäisemään vakavaa koronatautia, kuolemia sekä menetettyjä elinvuosia.

Vakavasti immuunipuutteisille neljättä rokoteannosta on suositeltu jo aiemmin. Myös joissakin muissa Euroopan maissa on suositeltu neljättä koronavirusrokoteannosta ikääntyneelle väestölle.

Ylilääkäri: Laajoihin rajoituksiin palaaminen ei ole ajankohtaista

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) arvioivat torstaina koronaviruskatsauksessaan, ettei koronavirusepidemia osoita laantumisen merkkejä Suomessa.

–  Tilanteen rauhoittumista ei ole tällä hetkellä näköpiirissä, kertoo johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Ylilääkäri Otto Helve Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta arvioi, että alueelliset erot ovat edelleen suuria.

Todennettujen koronavirustartuntojen määrä on Suomessa kääntynyt kahden viikon aikana nousuun, ja terveydenhuollon kuormitus on Suomessa suurta ja potilasmäärät nousseet.

Tämän viikon keskiviikkona perusterveydenhuollossa oli yhteensä 542 koronaviruspotilasta, kun määrä oli kaksi viikkoa aikaisemmin 466.

THL:n Helve kuitenkin arvioi, ettei laajoihin yhteiskunnallisiin rajoituksiin palaaminen ole ajankohtaista. Suomessa ei ole tällä hetkellä voimassa aluehallintovirastojen määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Kaikki koronavirustapaukset eivät tule viranomaisten tietoon, koska valtaosa koronavirustartunnoista todetaan kotitestein.

Lue myös:

    Uusimmat