Therese Johaugilta selvä viesti Trondheimin MM-hiihdoista: "Haluan olla siellä"

Norjan hiihtolegenda Therese Johaug palaa sunnuntaina kilpaladuille, kun hän osallistuu Engadinin kilpailuun Sveitsissä. Johaug kertoi lauantaina kilpaa edeltävässä haastattelussa tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Tällä maastohiihtokaudella ei kilpailla arvokisoja, mutta ensi vuonna tilanne on toinen. Vuoden 2025 MM-hiihdot kisataan Norjan Trondheimissa ja oli saanut jo aiemmin uransa päättänyttä Johaugia pohtimaan, mikäli hän palaisi takaisin kilpaladuille. Sunnuntaina on luvassa ensimmäinen kisa uran lopettamisen jälkeen ja myös osallistuminen Trondheimin MM-kisoihin kutkuttaa mielessä.

– Odotan sitä, sillä se on ensimmäinen naisten 50 kilometrin kilpailu. Se on Trondheimissa ja Norjassa. Tiedän, millainen tunnelma oli Holmenkollenilla vuonna 2011. Haluan ja toivon olevani siellä. Töitä pitää kuitenkin tehdä paljon, Johaug kertoi kisajärjestäjän haastattelussa VG:n mukaan.

– Kukaan ei ole iloinen, jos olen neljäs. Tiedän, että kaikki ajattelevat niin, että minun pitää voittaa kultamitali. Se on myös tavoitteeni, mutta mikäli aion kilpailla Trondheimissa, niin minun pitää myös päästä joukkueeseen. En halua hiihtää kokonaista maailmancupin kautta, Johaug sanoi.

Johaug voitti urallaan 25 olympia- ja MM-mitalia, joista peräti 18 on kultaisia. Norjalainen päätti uransa vuoden 2022 helmikuussa Pekingin olympialaisten jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat