Therese Johaug avoimena tulevaisuudestaan – tirskahteli asiantuntijan ehdotukselle: "Mielipiteitä on ollut monenlaisia"

Norjan TV2:n asiantuntija Petter Skinstad väläytteli mahdollisia tulevaisuudensuunnitelmia koskien maastohiihtotähti Therese Johaugin uraa. Johaug tirskahteli ehdotukselle, mutta myönsi sen olevan mahdollista.

Skinstadilla oli oma teoriansa Johaugin uran tulevaisuudesta. Hän sanoo, ettei yllättyisi, jos Johaug kokeilisi äidiksi tulemista. 

– Sitten Therese tulisi mahdollisesti takaisin Trondheimin vuoden 2025 MM-kotikisoihin ja päättäisi uran siellä, Skinstad totesi.

14 maailmanmestaruutta ja kolme olympiamitalia (yksi kulta, yksi hopea, yksi pronssi) urallaan voittanutta Johaugia Skinstadin ehdotus naurattaa. 

– Mielipiteitä on ollut monenlaisia. En ole vielä päättänyt. Teen sen, kun tiedän, että miten Pekingin olympialaisissa on sujunut, Johaug sanoo.

Norjalaistähti nostaa esille useita vaihtoehtoa tulevaisuuden varalle.

– Voin lopettaa. Heittää sukset hyllylle. Voin jatkaa, Johaug kertoo. 

– Voin yrittää saada lapsen ja ehkä tulla sen jälkeen takaisin, Johaug toteaa.

Johaug kertoo avoimesti, että läheisen ystävän ja maajoukkuetoverin Marit Björgenin uravalinnat ovat vaikuttaneet häneen. Björgen näytti, että välissä voi pitää tauon ja hankkia lapsen, minkä jälkeen palata vahvempana kuin koskaan.

– Marit ei ole ainoa, joka on osoittanut sen toimivan. Heitä on useampia. Se osoittaa sen olevan mahdollista. Mutta ensin olympialaiset, sitten nähdään mitä tapahtuu, Johaug päättää.

Lue myös:

    Uusimmat