Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg havahtuivat pelottavaan näkyyn: "Hän ei pystynyt hengittämään"

Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Therese Johaug kävivät tiukan voittotaistelun Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa Toblachissa. Heidän taustallaan kolmanneksi loppukirikamppailussa takonut Heidi Weng lysähti lumeen ja hätkähdytti kärkikaksikkoa.

Weng löi loppukirissä niukasti Venäjän Natalia Neprjajevan, Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsenin sekä Ruotsin Ebba Anderssonin. Kyseinen nelikko mahtui 0,9 sekunnin sijaan sijoilla 3–6. Raju kamppailu näkyi lumeen lysähtäneessä Wengissä.

– Olin täysin loppu. En pystynyt hengittämään. Olin niin väsynyt, ajattelin, että oksentaisin, Weng kertoi NRK:lle.

Östberg ja Johaug riensivät auttamaan Wengiä havahduttuaan maannaisensa tilanteeseen. Johaugille kauden ensimmäisen normaalimatkojen tappion aiheuttanut Östberg oli ollut voittohiihdon jälkeen aluksi omissa ajatuksissaan.

– Sitten havahduin, että hän ei pystynyt hengittämään. Se on kamalaa, olen ollut vastaavassa tilanteessa itsekin. Se stressaa, Östberg kertaili.

Östberg myönsi olleensa Wengistä huolissaan ja kyselleensä tältä hänen voinnistaan.

– Hän kuitenkin nousi nopeasti ylös ja vastaili heti. Sitten lääkäri saapui paikalle, ja hän luultavasti tiesi enemmän siitä, mitä tehdä, kuin minä.

Johaug sanoi niin ikään huomanneensa, että Wengillä oli vaikeuksia hengittää.

– Yritimme saada häntä hengittämään uudestaan, Johaug setvi.

Weng lopulta tokeni ja oli "todella iloinen" kolmossijastaan.

– Olin varma, että olisin (loppukiri)ryhmässä neljäs. Ei pidä kuitenkaan koskaan luovuttaa. Ei ole ihan jokapäiväistä lyödä Neprjajeva kirissä, Weng summasi.

Lue myös:

    Uusimmat