Mainos

The Weeknd lopetti yhteistyön H&M:n kanssa – "Olen syvästi loukkaantunut"

The Weeknd lopetti yhteistyön vaatejätti H&M:n kanssa rasistiseksi leimatun mainoksen takia. 

Kanadalainen poptähti The Weeknd, oikealta nimeltään Abel Makkonen Tesfaye, ilmoitti Twitter-tilillään maanantaina 8. tammikuuta lopettavansa yhteistyön ruotsalaisen vaatejätti H&M:n kanssa. 

H&M joutui kovan kritiikin kohteeksi, kun he esittivät tummaihoisen lapsimallin käyttämässä hupparia, jossa luki teksti "Coolest Monkey in the Jungle" (suom. viilein apina viidakossa). 

– Heräsin tänä aamuna järkyttyneenä ja kiusaantuneena tämän kuvan takia. Olen syvästi loukkaantunut enkä tule työskentelemään H&M:n kanssa enää, artisti kirjoitti päivityksessään.

H&M julkaisi tiedotteen, jossa pahoiteltiin niin mainosta kuin itse tuotettakin. 

– Ymmärrämme, että monet ihmiset ovat poissa tolaltaan kuvan takia. Me, jotka työskentelemme H&M:llä, voimme olla vain samaa mieltä. Olemme todella pahoillamme että tämä kuva otettiin ja kadumme myös varsinaista printtiä. Näin ollen emme ole vain poistaneet kuvaa kanaviltamme, vaan myös vetäneet tuotteemme markkinoilta kansainvälisesti. 

Tiedotteen mukaan H&M:n käytäntöjä ei oltu tässä tapauksessa seurattu asianmukaisesti.

– Tästä ei ole mitään epäilystä. Tulemme tutkimaan perusteellisesti miksi näin tapahtui, jotta voimme estää tämänkaltaisen virheen tapahtumisen uudestaan. 

The Weeknd on työskennellyt H&M:n kanssa kahden eri yhteistyön parissa ja hänen viimeisin vaatemallistonsa julkaistiin syyskuussa. Toistaiseksi on epäselvää, poistetaanko artistin tuotteet myynnistä H&M:n liikkeistä ja milloin näin kävisi. 

Myös muut julkkikset ovat kommentoineet H&M:n mainosta, mukaan lukien muusikot Questlove sekä Sean Combs.

– Olen varma, että anteeksipyynnöt ovat tulossa, Questlove kirjoitti Instagram-tilillään.   

Combs jakoi omalla Instagram-tilillään muokatun version kuvasta, jossa hupparissa luki "Coolest King in the World" (suom. viilein kuningas maailmassa).

– Laittakaa vähän kunnioitusta siihen! Kun katsotte meitä varmistakaa, että kuninkaallisuutta sekä yliluonnollista Jumalan lähettämää loistoa! Kaikki muu on epäkunnioittavaa, Combs kirjoitti päivityksessään.

Lähde: E! News

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.