Mainos

Thaimaan luolapelastuksen päätös: Kolmelle jalkapalloilijapojalle ja heidän valmentajalleen kansalaisuus

Thaimaassa kolmelle heinäkuussa luolastosta pelastetulle pojalle ja heidän 25-vuotiaalle valmentajalleen on myönnetty Thaimaan kansalaisuus, kertovat maan viranomaiset.

Thaimaalainen juniorijalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa nousivat maailman tietoisuuteen, kun he jäivät jumiin Tham Luangin luolastoon kesäkuun lopulla. Koko joukkue pelastettiin mittavassa kansainvälisessä operaatiossa, joka päättyi lopulta 10. heinäkuuta.

Asian saama julkisuus kiinnosti maailmanlaajuisesti ja muun muassa jalkapalloliitto Fifa lupasi pojille pääsyn katsomaan käynnissä olevia jalkapallon MM-kisoja Venäjälle jos he pääsevät sairaalasta ajoissa. Joukkue joutui olemaan vielä finaalin aikana sairaalassa, mutta erilaisten tarjousten myötä tuli myös ilmi, että osalla joukkueen pojista eikä näiden valmentajalla ollut kansalaisuutta.

Kolme poikaa ja valmentaja ovat kyllä syntyneet Thaimaassa, mutta heidän kansalaisuuttaan ei oltu koskaan virallistettu viranomaisten toimesta ennen kuin nyt. Viranomaisten mukaan kolmen pojan ja valmentajan lisäksi 20 muuta hakijaa sai tänään kansalaisuuden Thaimaahan.

Thaimaassa on arvioiden mukaan jopa satoja tuhansia ihmisiä ilman kansalaisuutta. Ihmiset ovat saattaneet elää vuoristokylissä eristyksissä tai syntyä vanhojen rajojen aikaan. YK:n pakolaisjärjestö on arvioinut, että Thaimaan, Myanmarin, Laosin ja Cambodian alueella elää lähes puoli miljoonaa paperitonta ihmistä, heistä lähes 150 000 lasta. Heiltä monin paikoin evätään kansalaisoikeuksia tai muita mahdollisuuksia kansalaisuuden puutteeseen vedoten.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja