Thaimaan kannabispäätös aiheutti sekaannusta – nyt alalle etsitään käytäntöjä tapahtumassa, jossa kilpailtiin nopeimman käärijän tittelistä

Tässä on Thaimaan nopein käärijä 1:05
Katso videolta, miltä käärimissuoritukset näyttivät.

Thaimaassa on pidetty kannabissätkän käärimiskilpailu.

Voittajaksi selviytyi Ativat Janmuangthai, joka kääri täydellisen yhden gramman sätkän 43 sekunnissa.

Nopeimman käärijän tittelin ja pystin lisäksi hän sai 5 000 bahtia eli vajaat 150 euroa.

– Hän on käärinyt sätkiä viisi vuotta. Hän voi kääriä jopa silmät sidottuina. Hän on todella nopea, voittajan kannustajajoukoissa ollut Saksorn Sotornkittirat kehui kaveriansa.

Kilpailu oli osa ensimmäistä kertaa järjestettyä tapahtumaa, jossa kannabisharrastajat ja asiantuntijat vaihtavat mielipiteitä ja tietoja keskenään. Tarkoituksena on luoda standardi Thaimaan aloittelevalle kannabisteollisuudelle.

Taustalla laillistaminen

Thaimaasta tuli viime vuonna ensimmäinen Kaakkois-Aasian maa, joka laillista kannabiksen käytön ja kasvattaminen. Viikon sisällä laillistamisesta maa julkaisi kuitenkin hätäisesti säännöksiä kannabiksen valvomattoman käytön hillitsemiseksi. Myös lasten käyttöä haluttiin rajoittaa.

– Kuvittele, mitä tapahtuu, jos ihmisiä lentää Thaimaaseen vain kannabiksen käytön takia. Tämä kasvattaa koko Thaimaan bruttokansantuotetta. Hallituksen pitäisi olla todella iloinen, Sotornkittirat totesi.

Säännöt kannabiksen käytöstä ovat kuitenkin jääneet hyvin epäselviksi, eikä maan parlamentti saanut sääntelylakia läpi ennen vaalitaukoa tänä keväänä.

The Guardianin mukaan kannabista saa käyttää Thaimaassa yli 20-vuotiaat, jotka eivät ole raskaana tai imetä. Kannabista saa myös kasvattaa itse, jos rekisteröityy maan ruoka- ja lääkevirastolle.

Kannabista on kuitenkin luvallista polttaa ainoastaan yksityisasunnossa ja ruoassa olevaa kannabista saa tarjoilla vain lisensoidut ravintolat. Julkisesta kannabiksen polttamisesta rapsahtaa 25 000 bahtin eli noin 750 euron sakot.

Turistien kannattaa ottaa huomioon, että kannabiskasvin tai sen siementen vienti maahan tai maasta on laitonta. 

Lue myös:

    Uusimmat