Tex Mex galore

  • Cheddar nachos ja fajitas
  • Salsa Quacamole
  • Sipuli-paprikapaistos
  • Jauheliha-papupaistos

Cheddar-maissi nachos

  • 1 pussi nachos maissilastuja
  • 1 tlk irtomaissia
  • 2 dl raastettua Monterey Jack cheddar -juustoa

Valuta maissi huolellisesti.

Raasta juusto.

Paista maisseja hetki kuumalla pannulla, tilkassa öljyä.

Lado maissilastuja uunikestävälle vuualle ohut kerros ja laita päälle juustoraastetta ja maissia.

Laita kuumaan uuniin grilli asetukselle ja sulata juusto, lado uusi kerros ja sulata jälleen juusto uunissa, toista kunnes tarpeeksi koko seurueelle.

Fajitas

  • 1 pkt maissi- tai vehnälettuja
  • 1 amerikansalaatti suikaloituna
  • salsaa (resepti alla)
  • quacamolea (resepti alla)
  • 1 prk crème fraiche
  • 2 dl juustoraastetta (cheddar)
  • 3 dl sipuli-paprikapaistosta (resepti alla)
  • 3 dl jauhelihapapupaistosta (resepti alla)

Salsaa

  • 1 tlk kuorittuja luumutomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • vähän sokeria
  • suolaa
  • öljyä
  • pippuria

Paahda chilit kaasuliekissä mustiksi ja laita paahtuneena jääveteen.

Hienonna sipuli.

Kuori chilit, poista siemenet ja hienonna.

Valuta tomaatit huolellisesti siivilässä ja leikkaa ne kuutioiksi.

Hienonna sipuli.

Laita tilkka öljyä pannuun ja lisää muut ainekset, keitä hiljalleen niin että neste haihtuu ja salsa on rakenteeltaan kiinteää.

Quacamole

  • 1-2 avocado
  • ½ limen mehu
  • ½ punttia korianteria
  • valkopippuria
  • suolaa
  • tilkka tabascoa
  • ripaus sokeria

Halkaise ja kuori avocado ja murskaa se haarukalla.

Lisää joukkoon suola, pippuri, limenmehu ja hienonnettu korianteri.

Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Sipuli-paprikapaistos

  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sokeria

Suikaloi sipuli ja paprika.

Laita pannulle hieman sokeria.

Paista sipulit ja paprikat pannulla kypsäksi, mausta.

Jauheliha-papupaistos

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk ruskeita papuja (refried beans)
  • 3 rkl tomaattimehua (jota jäi yli salsa-kastikkeen tomaatteja valutettaessa)
  • öljyä
  • 0,5 tl tabascoa
  • suolaa
  • pippuria

Hienonna valkosipulit.

Kuumenna pannu ja ruskista jauheliha öljyssä, lisää pavut ja valkosipuli, kuumenna.

Lisää tomaattimehua niin että seos pysyy mukavan notkeana.

Lämmitä letut uunissa 125 °C tai mikrossa kannen alla, niin ne pysyvät pehmeinä.

Laita kaikki tarjottavat omiin esillelaittoastioihin ja tarjoile kaikki yhtä aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat