Teuvon suunnitelma: Katajaharjuntie

Mukavaa mennä välillä pienempään kohteeseen. Tuntuu siltä, että on helpompi suunnitella muutokset. Sisään astuessani huomasin: tummanpunainen mun yksi lempiväri sisustuksessa, mutta hiukan väärässä paikassa.

Asunnon ensivaikutelma oli tunkkainen, ahdas ja pimeä. Eteinen oli pieni ja tumma väri pienensi sitä entisestään. Seuraava tila oli keittokomero, jossa oli todella upeat kaapistot ja tasot, mutta ikkuna väliseinässä. Apua! Ottaisin sen heti pois, näin suunnittelin ja se otettiinkin pois. Näin keittokomero muuttui upeaksi ja huomattavasti toimivammaksi. Nyt keittiössä työskennellessä näkee kauniit maisemat suuresta ikkunasta ja vieraiden ollessa kylässä voi keittiöstäkin seurustella hyvin heidän kanssaan. Kaikkein tärkeintä on, että nyt useampi ihmistä mahtuu hyvin tekemään ruokaa yhdessä.

Värit olohuoneen seinissä ja uudessa vaatekaapissa eivät sopineet yhteen lainkaan, joten seinät maalattiin valkoisiksi Tikkurilan Off Whites L503 -värillä ja vastaavasti vaatekaapin viereinen seinä sai uuden värin, eli tummanpunaisen tilalle valitsin sävyn J494 vaatekaapin ovesta.

Takaisin eteiseen, vanha vaatekaappi sai luvan lähteä ja tilalle tuli valkoinen vaatekaappi sekä yläkaapit Ikeasta. Seinät maalattiin eteiseen harmaalla Tikkurilan G493 maalilla. Asunnossa käytin mattamaaleja.

Viimeiseksi kylpyhuone, sen maalautin myös valkoiseksi ja somistin Ikean upeilla kylpyhuonetekstiileillä, raikkaan vihreitä sävyjä käyttäen. Ikeasta löysin myös asunnon muut huonekalut, lamput ja verhot. Asunnossa käytin vaaleita sävyjä ja näin sain tilan näyttämään isommalta sekä rakensin 120 cm sänkyyn kulmanojan, johon sain tyynyt mukavasti nojaamaan. Näin sängystä tuli divaanimaisempi, jossa on mukava löhöillä ja lukea.

Keittiön viereinen pienempi tila sai mukavan väriläiskän punaisesta nojatuolista sekä punaraidallisista verhoista. Olohuoneen kruunaavat kolme kaunista kynttiläamppelia ikkunan edessä sekä taulut, jotka lainasin kotoani. Ja vielä viimeistely tuoreilla kukilla ja vihreillä omenoilla. Lopputulos yllätti jopa minut! Asunnosta tuli todella luokseen kutsuva, kodikkaan lämpöinen, hyvän tuoksuinen ja ennen kaikkea valoisa, upealla maisemalla varustettu! Olen sinun, muuta tänne.

(Pientä pintaremonttia 28.11.2006)

Lue myös:

    Uusimmat