Testivoittajarenkaan tuotanto keskeytetty, mullistava ominaisuus suomalaista suunnittelua: "Suuri osa tuotteista moitteettomia"

Näin vaihdat renkaat autoosi 6:20
Näillä vinkeillä onnistut renkaanvaihdossa!

Continental vetää testivoittoja keränneen kuminastarenkaan markkinoilta, kunnes sen ongelmat on korjattu.

Kerroimme aiemmin saksalaisen rengasjätti Continentalin vahvistaneen, että se lopettaa vertailuvoittoihinkin yltäneiden IceContact 3 FlexStud -kuminastarenkaiden tuotannon toistaiseksi. Syynä ovat renkaan elinkaaren myötä puutteelliseksi muuttuvat ominaisuudet, tarkemmin sanottuna suomalaisen Tikka Spikes Oy:n kehittämien kumirunkoisten nastojen irtoaminen.

– Lumisissa olosuhteissa nastat ovat pysyneet kiinni renkaassa jopa odotettua paremmin. Ongelmia on havaittu etelän lumettoman talven olosuhteissa, Continental Rengas Oy:n markkinointipäällikkö Marko Pursiainen kertoo.

Pursiaisen mukaan rakenteeltaan melko vallankumouksellisen renkaan tuotantotavat ovat aivan uusia, samoin kumirunkoisen nastan kiinnitystapa renkaaseen.

– Tikka Spikesin työssä ei ole ollut moitittavaa, vaan haasteet löytyvät Saksan ja Venäjän tuotantolaitoksista. Kyseessä ovat ensimmäiset tuotantolinjat, ja myös itse valmistustyökalut ovat uusia. Suuri osa tuotteista on moitteettomia, Pursiainen pohtii.

Rahat takaisin

Talvirenkaiden tuotanto on tähän aikaan vähäistä muutenkin, mutta IceContact 3:n tuotannossa on nyt täysstoppi. Pursiainen lupaa renkaan palaavan markkinoille, kun tuotanto on saatu kuntoon. Tuleva talvi mentäneen kuitenkin alumiininastalla, vaikka Continentalin mukaan tulevaisuus onkin hiljaisemmissa kuminastoissa.

– Korvaamme asiakkaille renkaat, jos niissä ilmenee tarkistuksessa moitittavaa.

Kuminastarengas ehti olla markkinoilla vain vuoden, mutta menestyi kiitettävästi useissa rengastesteissä. Rengas voitti suomalaisen Tuulilasin ja ruotsalaisen Vi Bilägare -lehtien vertailun. Myös Tekniikan Maailma totesi Continentalin uutuusrenkaan huippuhyväksi marraskuun 2019 numerossaan.

Ainakin Tuulilasi on mitätöinyt testivoiton jälkikäteen.

Lue myös:

    Uusimmat