Testivoittajarengas vedetään markkinoilta! Toimi näin, jos haluat rahasi takaisin

Näin vaihdat renkaat autoosi 6:20
Näillä vinkeillä onnistut renkaanvaihdossa!

Continental vetää erikoisilla suomalaisvalmisteisilla nastoilla varustetun renkaan pois markkinoilta ja lopettaa renkaan tuotannon toistaiseksi.

Saksalainen rengasvalmistaja Continental vahvistaa lopettavansa IceContact 3 FlexStud -kuminastarenkaiden tuotannon toistaiseksi. Syynä ovat joissain tapauksissa ilmenneet, renkaan elinkaaren myötä puutteelliseksi muuttuvat ominaisuudet, tarkemmin sanottuna kotimaisen Tikka Spikes Oy:n kehittämien kumirunkoisten nastojen irtoaminen.

Rakenteeltaan melko vallankumouksellinen rengas ehti olla markkinoilla vain vuoden, mutta menestyi kiitettävästi useissa rengastesteissä. Rengas voitti suomalaisen Tuulilasin ja ruotsalaisen Vi Bilägare -lehtien vertailun. Myös Tekniikan Maailma totesi Continentalin uutuusrenkaan huippuhyväksi marraskuun 2019 numerossaan.

Tuotanto lopetettu toistaiseksi

Continentalin pohjoismaiden tuotekehityspäällikkö Mattias Palmgren kertoi kuitenkin Tuulilasin toimitukselle, että osa asiakkaista on ilmoittanut kuminastojen irronneen renkaasta.

– On myös monia, joilla ei ole ollut ongelmia, mutta olemme silti päättäneet lopettaa FlexStudin tuotannon. Tulemme jatkamaan renkaan testaamista sekä kehitystyötä ja uskomme, että saamme ongelman parin vuoden sisään ratkaistua. Korvaamme tietysti asiakkaillemme vialliset renkaat. Kehotamme heitä ottamaan yhteyttä renkaan jälleenmyyjään, Palmgren ohjeistaa.

Continentalin markkinointipäällikkö Marko Pursiaisen mukaan ongelmia ei ole ilmennyt lumi- tai jääpintaisilla teillä.

FlexStud on jo poistunut Continentalin asiakkailleen tarjoamien talvirenkaiden valikoimasta.

Renkaan vallankumouksellinen ajatus oli tarjota nasta- ja kitkarenkaiden parhaat puolet käyttämällä hiljaisempaa kumista runkoa metallisissa nastoissa.

Lue myös:

    Uusimmat