Mainos

Testissä Onkyon tehokaiutin: Rantakaiuttimien aatelia

Kesä lähestyy ja rannat kutsuvat. Jos haluat rannalle kunnollisen äänentoiston, Onkyon uusi X6-bluetooth-kaiutin on varteenotettava vaihtoehto.

Moni tuntee japanilaisen Onkyon kotiteatterivahvistimista. Viime vuoden syksyllä yhtiö lanseerasi uuden bluetooth-kaiuttimen, joka on nyt saapunut myös Teknavin testiin.

Tykkäsimme

 • Muotoilu ja koko
 • Multipair-ominaisuus

Emme tykänneet

 • Äänenlaatu akustisissa kappaleissa

Bluetooth-kauittimista on tullut suosittu tuotekategoria, joita ostetaan niin kotiin kuin liikkuvaan käyttöön. Kauitinten yksi käyttökohde löytyy rannoilta ja kesämökeiltä, jonne ei haluta raahata isoja äänentoistojärjestelmiä.

Tässä mielessä Onkyo on onnistunut hyvin. X6 on muotoiltu houkuttelevasti ja sen koko on tarpeeksi pieni mukana kannettavaksi. Väritykseltään laite yhdistää mustaa ja hopeanharmaata. Laitteen takaa löytyvät liittimet virtakaapelille, äänilähteelle ja lisäksi tarjolla on usb-liitäntä ulkopuolisten laitteiden lataamista varten.

Kauittimen päälle on koottu joukko painikkeita. Virtapainikkeessa, bluetooth-parituspainikkeessa ja puheluiden vastauspainikkeessa ei ole mitään uutta, mutta oikeasta reunasta löytyy Multipair-nappi. Sen avulla musiikin toiston voi milloin tahansa vaihtaa oman mobiililaitteen ja kaverin laitteen välillä. Tämä ominaisuus on todennäköisesti erittäin toivottu etenkin nuorison keskuudessa.

Äänenlaadultaan Onkyo X6 ei yllä isompien bluetooth-kautinten tasolle, mikä on ymmärrettävää. Näin pieneltä laitteelta on turha odottaa korvia hivelevää äänenlaatua. Siitä huolimatta Onkyo ei petä. Bassotoisto on riittävä, mutta akustisemmat kappaleet eivät saa tuekseen tarvittavaa tilan tuntua. Peruspoppiin Onkyo tarjoaa oivan kompromissin. X6:n kaiuttimet on sijoiteltu sivuille ja eteen, mikä helpottaa kaiuttimen sijoittamista.

Kenelle?

Onkyo X6 sopii käyttäjälle, joka haluaa kevyen matkakaiuttimen, jonka äänenlaadussa ei ole tehty liian suuria kompromisseja. Lisäksi kauitin näyttää hyvältä ja sen Multipair-toiminto on erinomainen keksintö. Laitteen akussa riittää potkua noin 8 tunnin musiikin kuunteluun yhdellä latauksella. X6:n saa omakseen noin 200 eurolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.