Tesoman tutkinnanjohtaja yllättävästä tunnustuksesta: "En muista vastaavaa tapausta – helpotus myös epäillylle itselleen"

Näin Tesoman henkirikoksen tutkinnanjohtaja kommentoi epäiltyä 2:34

– Rikoshistoriassa tunnustajia on, mutta ei se ihan tavallista ole. Harvinaista on, että ihminen päätyy tällaiseen ratkaisuun ja pystyy sen vielä perustelemaan. En muista yhtään vastaavaa tapausta omalta uraltani. 

Näin tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo ajatuksistaan Tesoman henkirikoksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen. 

– Hän (epäilty) on kertonut miettineensä asiaa niin paljon, ettei hänelle ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin sovittaa tekonsa.

Kinnunen sanoo olevansa varma, että tapaus olisi selvinnyt jokatapauksessa, mutta tunnustusta kokenut tutkinnanjohtajakin pitää yllättävänä.

– Olihan tämä helpotus kaikille, omaisille ja myös epäillylle itselleen. Hän on silminnähden helpottunut ja rauhallinen. 

Siitä, miksi päiväksi valikoitui kiirastorstai 29. maaliskuuta 2018, ei ole vielä tietoa.

Tesoman henkirikoksesta epäilty vangittiin Tampereella 0:25

Kohtelias, yksinasuva mies

Poliisi kuvailee miestä erittäin hyväkäytöksiseksi ja kohteliaaksi. Sitä, mitä mies on tehnyt kuluneen kolmen ja puolen vuoden aikana, poliisi ei vielä kerro. 

– Se tiedetään, että hän on asunut yksin Tampereen keskustassa. Hän on asunut aiemmin Tesoman alueella, mutta muuttanut sieltä pois kesällä 2015.

Muista mieheen liittyvistä asioista, kuten terveydentilasta ja työkokemuksesta, Kinnunen on vaitonainen. 

Uhrin omaisille epäillyn ilmoittautuminen on ollut Kinnusen mukaan helpotus ja yllätys, sen sijaan epäillyn omaisille tieto miehen tunnustamasta teosta on ollut puhdas järkytys.

– Heidän kanssaan on keskusteltu vain lyhyesti. 

Poliisilta läpimurto Tesoman henkirikoksen tutkinnassa 0:22

Lue myös:

    Uusimmat