Teslan uusin takaisinkutsu osoittaa sekä nykyautojen riskit että mahdollisuudet

Nämä asiat voivat uhata Teslan liiketoimintaa 2:27
Millaiset asiat voivat uhata Teslan liiketoimintaa? Katso videolta ammattitreidaajan ja Tesla-sijoittajan arvio sähköautovalmistajan tulevaisuudennäkymistä.

Vaikka autoja ei ole tarpeen edes viedä korjaamolle, vaan pelkkä ohjelmistopäivitys riittää, saattaa tuoreen takaisinkutsun syy huvittaa perinteisempien ajoneuvojen ystäviä.

Tesla on ilmoittanut kutsuvansa Yhdysvalloissa takaisin kymmeniätuhansia Model 3 -malleja.

Vaikka kyseessä onkin virallisesti takaisinkutsu, saadaan tämäkin ongelma korjattua verkon yli tehtävällä ohjelmistopäivityksellä, joka ei vaadi auton viemistä korjaamolle. Ohjelmistopäivitys vaaditaan kaikkiaan noin 48 000 autoon.

Tesloja koskettava ongelma on tällä kertaa hieman epätavallisempi. Tällainen pulma ei olisi edes mahdollinen perinteisillä mittaristoilla varustetuissa autoissa.

100 kilometriä tunnissa on hyvin eri asia kuin 100 mailia tunnissa

Osa Model 3 -malleista nimittäin piilottaa näytöltä vaadittua tietoa, mikäli auto laitetaan ratamoodiin. Vaikka kyseinen ajotila onkin suunniteltu nimensä mukaisesti radalle, voi sitä käyttää myös liikenteessä.

Model 3:n näytöltä häviää auton nopeuden yhteydessä näytettävä nopeuden yksikkö – siis mailia tunnissa tai kilometriä tunnissa. Näytöllä kyllä näkyy itse lukuarvo, mutta sen perästä puuttuu tarkennus siitä, viittaako numero tuntimaileihin vai -kilometreihin.

Model 3:ssa ei ole lainkaan perinteistä mittaristoa, vaan nopeus näytetään auton keskinäytöllä sen vasemmassa yläkulmassa.

Teslan mukaan ongelma koskee vuosina 2018–2022 valmistettuja Model 3 Performance -malleja, joissa on tietty ohjelmistoversio.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaisen mukaan tarkemman yksikön puuttuminen luvun perästä voi lisätä törmäysriskiä, sillä kuljettaja ei välttämättä saa täsmällistä tietoa ajoneuvon nopeudesta, koska mittaristo ei kerro, onko nopeus ilmoitettu maileina vai kilometreinä tunnissa.

Lähteet: Reuters, CNBC

Lue myös:

    Uusimmat