Mainos

Teslan suunnitelma: Autosi voi tehdä sinulle rahaa, kun et käytä sitä – tulossa myös bussi ja avolava

Yhdysvaltalainen Tesla on kertonut yksityiskohtia tarkoin varjelluista suunnitelmistaan.

Sähköautovalmistaja Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Muskvihjaili viime viikolla, että yhtiön suunnitelmista saattaa tihkua tietoa lähiaikoina.

Nyt Musk on kertonut, mitä nämä suunnitelmat pitävät sisällään.

Aurinkopaneelit autojen katoille

Teslan aikomuksena on ostaa aurinkopaneelijätti SolarCity, jonka perustaja ja hallituksen puheenjohtaja on, kukapa muukaan kuin Musk itse. Muskin mukaan SolarCityn ja Teslan yhdistäminen mahdollistaisi sähköautoihin integroidut aurinkopaneelit, joilla akkua voisi ladata myös ajon aikana.

Sähköbussi ja avolava-auto

Aurinkopaneelien lisäksi Musk valotti yhtiön tulevaa ajoneuvovalikoimaa. Tesla haluaa osansa jokaisesta merkittävästä ajoneuvosegmentistä. Työn alla ovat muun muassa kompakti, Model X:ää pienempi kaupunkimaasturi sekä "uudenlainen avolava-auto". Semi-työnimeä kantavan järeämmän ajoneuvon eri mallit voisivat toimia sekä raskaassa ammattikäytössä että kaupunkiautoina – Muskin mukaan jopa linja-autoina. Musk lupailee, että ajoneuvot esiteltäisiin jo ensi vuonna.

Kaikki Teslat täysin autonomisia

Vaikka Teslan Autopilot-toiminto on ollut viime aikoina paljon otsikoissa, seisoo yhtiö sen takana. Muskin mukaan toiminnon poistaminen autoista ja teknologisen kehityksen hidastaminen olisi moraalisesti moitittavaa. Musk korosti, että tulevaisuudessa jokainen yhtiön valmistama auto tulee kykenemään täysin autonomiseen ajamiseen. Tavoitteena on tehdä autonomisesta ajamisesta 10 kertaa "manuaalista" ajamista turvallisempaa.

Omalla autolla voi tienata, kun sitä ei käytä itse

Kun Tesla hallitsee autonomisen ajamisen, aikoo se lähteä kyytipalveluja tarjoavien Uberin ja Lyftin perään. Musk visioi yksityisomistuksessa olevista autonomisista takseista, jotka tahkoavat omistajilleen rahaa silloin, kun he eivät itse tarvitse autojaan.

Teslan suursuunnitelma on jatkoa Elon Muskin vuonna 2006 julkaisemalle blogikirjoitukselle, jossa hän kertoi yksinkertaisen toimintamallinsa yhtiön kasvattamiseksi.

 1. Rakenna urheiluauto (Tesla Roadster)
 2. Käytä urheiluautosta saadut rahat halvemman auton (Model S) valmistamiseen
 3. Käytä halvemmasta autosta saadut rahat vieläkin halvemman auton (Model 3) valmistamiseen

***

MTV kävi tutustumassa Tesla Model X -kaupunkimaasturiin Oslossa.

1:39

Lähde: Mashable / Tesla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.