Mainos

Teslan "gigatehdas" avasi ovensa – yksi maailman suurimmista rakennuksista

Nevadan autiomaassa on käynnissä Teslan valtava rakennusprojekti. Valmistuessaan kyseessä on yksi maailman suurimmista rakennuksista.

Sähköautovalmistajan käsittämättömän suuri rakennusprojekti on hyvässä vauhdissa. Tesla rakentaa autiomaahan Gigafactory-nimeä kantavaa tuotantolaitosta, jonka kokonaisukustannukset ovat viiden miljardin dollarin luokkaa.

Tehtaan rakentaminen on vielä vaiheessa, mutta siitä huolimatta se on jo avattu virallisesti.

Gigafactorysta on valmiina vasta noin 14 prosenttia, mutta valmistuessaan sen laajuus on lähes miljoona neliömetriä, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista rakennuksista. Ensi vuoden puoliväliin mennessä tehtaasta uskotaan olevan valmiina noin 30 prosenttia.

Tehtaalla, joka työllistää noin 10 000 henkilöä seuraavan neljän vuoden aikana, valmistetaan akkuja Teslan sähköautoihin – pääasiassa tulevaan Model 3 -malliin.

Vuonna 2018 tehtaan on määrä tuottaa akkuja 35 gigawattitunnin edestä, mikä vastaa koko maailmassa vuonna 2014 tuotettujen akkujen kapasiteettia.

Tesla ei ole kertaakaan koko 13-vuotisen historiansa aikana tehnyt voittoa, eivätkä valtaisat rakennusprojektit ainakaan helpota tilannetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.