Mainos

Tesla vastaa rasismisyytöksiin ja oikaisee valheellisia väittämiä: "Taistelemme maailman tappiin saakka"

Teslan tuoreessa lausunnossa kumotaan useita entisen työntekijän esittämiä väitteitä, joita sähköautovalmistaja pitää valheellisina.

Kerroimme eilen, että autovalmistaja Teslan entinen työntekijä on haastamassa yhtiötä oikeuteen. Marcus Vaughnin mukaan hänet irtisanottiin, koska hän valitti kollegoidensa rasistisesta ja loukkaavasta kielenkäytöstä.

Tesla on nyt julkaissut blogissaan virallisen kannanoton Vaughnin esittämiin syytöksiin. Teslan lausunto vapaasti suomennettuna alla.

Tesla on ehdottomasti kaikenlaista syrjintää, häirintää ja epäreilua kohtelua vastaan. Otamme valitukset vakavasti ja tutkimme asiat läpikotaisin. Mikäli niissä on perää, ryhdymme välittömästi toimenpiteisiin.

Jokaisen Teslan työntekijän on osallistuttava syrjintää ehkäisevälle kurssille. Henkilöstöosastomme myös suorittaa henkilökohtaisia koulutuksia, vaikka todisteet syrjinnästä olisivat riittämättömiä, eivätkä johtaisi kurinpidollisiin toimiin. Olemme myös perustaneet työryhmän, jonka ainoa tarkoitus on perehtyä työyhteisössä heränneisiin huoliin ja etsiä niihin ratkaisuja.

Liittyen Marcus Vaughnin haasteeseen, saimme joitain kuukausia sitten tietää joidenkin Vaughnin tiimissä työskennelleiden henkilöiden sopimattomasta käytöksestä. Tuolloin tutkimme useita tilanteita, joissa afrikkalais- ja latinalaisamerikkalaisten työntekijöiden välillä oli käytetty vastapuolesta loukkaavia nimityksiä ja uhattu jopa väkivallalla. Perusteellisten tutkimusten jälkeen teimme tarvittavat toimenpiteet ja irtisanoimme kolme henkilöä.

Uskomme, että tämä oli reilu ja oikeudenmukainen reaktio niihin faktoihin, joita saimme selville. Aiomme jatkossakin puuttua tilanteeseen ja hankkiutua eroon henkilöistä, joiden toiminta vaikuttaa negatiivisesti työilmapiiriimme. Pyrimme tekemään kaikkemme, että sopimatonta käytöstä ei ilmenisi lainkaan, mutta yhtiössämme on 33 000 työntekijää, joista 10 000 pelkästään Fremontin-tehtaalla, joten tällaisen käytöksen täydellinen kitkeminen ei ole mahdollista. Teemme kuitenkin parhaamme.

Marcus Vaughnin kanteessa on useita virheellisiä väittämiä. Tapauksessa on vain yksi asianomistaja (Vaughn itse), ei sataa. Vaughn oli työvoimaa välittävän yrityksen palkkalistoilla, ei Teslan, kuten kanteessa väitettiin. Häntä ei myöskään irtisanottu, vaan hän työskenteli kuuden kuukauden määräaikaisen sopimuksensa loppuun asti.

Kanteen taustalla olevalla lakimiehellä on pitkä historia yritysten kiristämisestä perusteettomin väittein. Median hyökkäyksillä ja kalliilla oikeustaistelulla uhkaamalla on tarkoitus saada yhtiö sovittelemaan asia isoilla korvauksilla. Tesla maksaa ennemmin kymmenen kertaa enemmän asianajokuluina ja taistelee maailman tappiin saakka kuin antaa periksi kiristykselle ja sallii oikeusjärjestelmän hyväksikäytön.

elonmusk_doing-the-right-thing

Haluamme myös selventää Elon Muskin työntekijöilleen lähettämää sähköpostia (kuva yllä), jonka tarkoituksena oli muistuttaa kaikkia siitä, että yhtiömme työntekijöiden on pyrittävä aina toimimaan oikein, ääliömäistä käyttäytymistä ei sallita, kaikkien tulisi tehdä töitä sen eteen, että voimme tulla hyvillä mielin töihin ja että kukaan ei koe itseään ulkopuoliseksi, tunne oloaan epämukavaksi tai epäreilusti kohdelluksi.

Elon myös toivoi sähköpostissaan, että mikäli joku yhden kerran loukkaa toista sanallisesti, mutta pyytää vilpittömästi anteeksi, tulisi se antaa anteeksi. Toinen vaihtoehto on se, että yksittäinen ajattelematon kommentti voi pilata toisen henkilön elämän ja uran, vaikka tämä olisi aidosti pahoillaan ja yrittäisi korjata asian. Sellainen maailma olisi hyvin kylmä, anteeksiantamaton ja sydämetön.

Lähde: Tesla

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.