Tesla vaatii ex-työntekijältään 167 miljoonaa dollaria – Elon Musk lähetti henkilökohtaiset terveiset: "Olet kauhea ihminen!"

Tältä näyttää Tesla-urheiluauton matka avaruudessa 1:02
Katso video! Tältä näyttää Tesla-auton matka avaruudessa

Tesla syyttää entistä työntekijäänsä luottamuksellisen tiedon varastamisesta sekä väärien väitteiden esittämisestä medialle. Vahingonkorvausvaatimuksena sähköautovalmistaja vaatii 167 miljoonaa dollaria.

Autovalmistaja epäilee sen entisen prosessi-insinöörin varastaneen tuotantojärjestelmästä luottamuksellisia kuvia ja liikesalaisuuksia aiemmin tänä vuonna.

Tesla syyttää miestä myös valheellisista väitteistä, joita hän levitti toimittajille. Hän väitti, että Tesla olisi asentanut varhaisiin Model 3 -auton malleihin tahallaan mahdollisesti vaarallisia akkuja. Tesla on kiistänyt väitteet täysin.

Motor Authority -lehti kertoo Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin lähettäneen henkilökohtaisesti miehelle sähköpostin, jossa hän sanoo miestä ”kauheaksi ihmiseksi”.

Muskin kerrotaan myös varoittaneen muita Teslan työntekijöitä yrityksenlaajuisessa sähköpostissa aiemmin tänä vuonna. Hän kertoi etsivänsä "sabotaattoria", jolla hän viittasi nyt syytösten kohteena olevaan mieheen.

Lähteet: Motor Authority ja CNBC

Lue myös:

    Uusimmat