Tesla-kuskille 1,5 vuoden ajokielto – oli ymmärtänyt kohutun toiminnon turhan kirjaimellisesti

0:41

Kertoohan se toisaalta myös jotain nykyteknologian kyvyistä, että tällaisesta tempusta on seurauksena vain ajokielto eikä varma kuolema.

Pääkuvan video

Tesla-kuski hyppäsi pelkääjän paikalle kesken ajon

Hertfordshiren poliisin julkaisemalla videolla nähdään, miten brittimies istuu etumatkustajan paikalla hänen Teslansa ajaessa itse itseään. Ratin takana ei ollut ketään.

39-vuotias Bhavesh Patel on tuomittu 18 kuukauden ajokieltoon sen jälkeen, kun hänet kuvattiin brittiläisellä moottoritiellä varsin erikoisissa puuhissa.

Patel kiinnitti muiden autoilijoiden huomion hypättyään ajon aikana pelkääjän paikalle nauttimaan maisemista. Ennen temppuaan hän oli ensin kytkenyt Teslansa Autopilot-toiminnon päälle.

– Se, mitä Patel teki, oli äärimmäisen edesvastuutonta ja olisi voinut päättyä tragediaan. Hän vaaransi itsensä lisäksi myös syyttömien tienkäyttäjien turvallisuuden, konstaapeli Kirk Caldicutt kertoi.

Patelin "ajosuoritus" tallentui ohiajaneen autoilijan kännykkäkameraan. Hertfordshiren poliisi julkaisi videon, jotta Patelin toiminta toimisi varoittavana esimerkkinä.

1,5 vuoden ajokiellon lisäksi Patel määrättiin 100 tunniksi yhdyskuntapalveluun sekä maksamaan vajaan 2 000 euron sakot.

Teslan mukaan sen autojen Autopilot-toiminto ei korvaa kuljettajaa, vaan ratin takana olevan henkilön on oltava toimintoa käyttäessäänkin valppaana ja tarkkailtava liikennettä. Tällä kertaa ratin takana ei tosin ollut ketään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja