Terrorismiepäillyn naisihanne: "Päähän ammuttu Naton naissotilas"

Terrorismirikoksista epäillyt neljä miestä tulevat kaikki erilaisista taustoista, vaikka osaa heitä yhdistää myös toiminta yhteisissä rakennusalan yrityksissä. Miesten tuttavapiireissä moni on epäuskoisen järkyttynyt raskaista rikosepäilyistä.

”Rauhan mies” epäiltynä värväämisestä

Värväyksestä terrorismirikoksen tekemiseen epäilty 34-vuotias mies on omien kirjoitustensa perusteella uskonnollisesti aktiivisin ainakin ulospäin. 

Hänet yhdistystoiminnasta tuntevat ovat vankasti sitä mieltä, että rikosepäilyissä ei voi olla perää. Häntä pidetään tuttavapiireissään maltillisena henkilönä, joka on nimenomaan kritisoinut Isis:iä ja varoittanut nuoria osallistumasta epämääräisten ääriliikkeiden toimintaan, kertoo hänen tuttavansa MTV Uutisille.

"Ihan tavallinen kaveri" - vai ei sittenkään?

Toisen 30-vuotiaan epäillyn työasioissa tavannut lähde kertoo, ettei tämä vaikuttanut mitenkään uskonnollisesti fanaattiselta vaan aivan tavalliselta muslimilta. Hän ei myöskään ole pukeutunut suomalaisesta poikkeavasti tai uskontoon viittaavasti vaan lähteen mukaan ”olisi voinut olla kuka tahansa kadulla vastaan tuleva”.

Muissa yhteyksissä epäilty on kuitenkin ilmaissut huomattavasti radikaalimpia mielipiteitä.

Hän on kertonut uskoontulonsa jälkeen naisihanteekseen ”päähän ammutun Naton naissotilaaan”.

Lempeä koripalloilija

Eilen poissaolevana vangittu epäilty on joukon nuorin, 24-vuotias. Häntä epäillään murhasta terroristisessa tarkoituksessa sekä myös koulutuksen antamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten.

Hän pelasi useita vuosia koripalloa junioritasolla Itä-Suomessa ja oli myös kohtuullisen hyvä pelaaja.

Koripallopiireistä hänet tuntevat järkyttyvät raskaista rikosepäilyistä. Häntä kuvaillaan MTV Uutisille sydämellisenä, avuliaana ja iloisena.

Hänen mahdollisesta uskonnollisesta vakaumuksestaan ei ollut mitään selviä viitteitä esimerkiksi pelimatkoilla.

Alakoulun opettajaa epäillään myös terroristikoulutuksesta

Opettajana toimivan 30-vuotias epäilty puolestaan ilmoitti itse tiistaisen kiinnioton jälkeen työnantajalleen, ettei tule töihin. Helsingin kaupunki selvittää nyt miehen mahdollista hyllyttämistä. Häntä epäillään koulutuksen antamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten sekä murhasta terroristisessa tarkoituksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja