Mainos

Terrieri vai beagle? Tällaiset koirat jäävät helpommin koukkuun televisioon

Myös koira voi olla koukussa televisioon. Koira ei ymmärrä television olevan ”satua”; moni koira haukkuu televisiolle kokeillakseen, saako se vastausta.

Seuraako sinun koirasi tv-ohjelmia? Jos epäilet koiran nauttivan television katselusta, et ole väärässä. Central Lancashiren yliopiston tutkijat havaitsivat, että koirat pitivät eniten Coronation Street -ohjelmasta! Eikä tässä vielä kaikki: myös koira voi olla koukussa televisioon, kertoo Daily Mail.

Eläinlääkäri Malcolm Welshmanin mukaan HD-aika on muuttanut myös koirien televisioharrastusta, sillä nykyisin koirat näkevät liikkuvia kuvia. Koiran täytyy nähdä noin 70 kuvaa sekunnissa ymmärtääkseen, että kuva liikkuu. Aiemmin tv-kuva näytti koirille Welshmanin mukaan siltä, että lemmikille esiteltäisiin useita valokuvia peräkkäin.

Koiran mielestä television kuva on hieman sumea, sillä sen silmä eroaa ihmisen silmästä. Lemmikki kuitenkin tajuaa esimerkiksi koiran ja ihmisen eron ruudulla: ranskalaisten tiedemiesten selvityksessä koirat tunnistivat oman rotunsa edustajat kuvista!

Televisio voi viihdyttää koiraa ainakin hetkellisesti, ja se innostuu todennäköisimmin esimerkiksi linnuista tai eläimistä, joita on kuvattu koiran silmien tasolta. Samaan tapaan television pitäisi olla koiran silmien tasolla, jotta se olisi kiinnostunut ohjelmista.

Koira ei ymmärrä television olevan ”satua”

Koira ei ymmärrä television olevan ”satua”; lemmikki voi haukkua televisiolle kokeillakseen, saako se tv-ohjelman koiralta vastausta. Televisiota vasten hyppiminen kertoo samanlaista tarinaa.

Televisioon addiktoitumisesta puolestaan kertoo koiran rotu: nenäänsä paljon käyttävät ja siihen luottavat rodut, kuten beagle, eivät välttämättä intoudu asioista, jotka eivät tuoksu. Silmiinsä esimerkiksi metsästäessään luottavat koirat, kuten whippetit tai terrierit, voivat intoutua televisiosta liikaakin.

***

1:54

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.