Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa pelko laajasta koronatartuntaketjusta – näin se yritetään tukahduttaa

Esittelyssä kolme koronaskenaariota – kauhukuvana 10 000 uutta tartuntaa päivässä 1:58
Katso video: Esittelyssä kolme koronaskenaariota, joista yksi todennäköisesti toteutuu Suomessa.

Sotkamossa Terrafamen teollisuusalueen ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on todettu koronavirustartunta, jolle on mahdollisesti altistunut useita kymmeniä henkilöitä, Kainuun sote kertoo.

Tiedotteen mukaan työntekijän koronatartunta on todettu tiistaina. Arvion mukaan tartunnan saanut on ollut tartuttava 8. joulukuuta alkaen. 

Koska tapaukseen liittyy laaja tartuntaketjujen riski, Kainuun sote ja Terrafame käynnistävät altistuneiden kartoittamisen ja testaamisen. Testaukset kohdistetaan ensivaiheessa 8.–11. sekä 14. joulukuuta alueella toimineiden yritysten työntekijöihin. Nämä yritykset ovat Porin Teollisuusputki, Heavy Installation, Oulun Hitsauspalvelut ja Parpala.

Altistuneita kehotetaan koronatestiin

Kainuun sote pyytää myös muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Erityisesti Terrafamen teollisuusalueen pääruokalassa aiemmin mainittuina päivinä kello 8–9, 12–12.30 ja 14.30–14.45 aikaan käyneitä sekä mainittujen yritysten työntekijöiden kanssa tekemisissä olleita kehotetaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Altistuneita myös ohjeistetaan pidättäytymään kymmenen vuorokauden ajan riskiryhmään kuuluvien tapaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat