Tennissensaatio Emil Ruusuvuori nousee ATP-listalla kuin raketti – jyräsi tiensä turnauksen finaaliin Australiassa

Rakettimaista nousua maailman huipulle tekevä Emil Ruusuvuori:"Huippupelaajan voittaminen antaa itseluottamusta" 6:42

Emil Ruusuvuori nappasi paikan ATP Challenger -turnauksen finaalissa Australian Bendigossa varhain lauantaiaamuna.

Turnaukseen sijoittamattomana pelaajana osallistuva Ruusuvuori (ATP-121) jyräsi välierässä tieltään 15:nneksi sijoitetun Dennis Kudlan kahdessa erässä lukemin 6–0, 7–5. Ottelu oli ohi tunnissa ja 12 minuutissa.

20-vuotias Ruusuvuori on voittanut Bendigossa jo neljä ATP-listalla korkeammalle rankattua pelaajaa, kun hän on sysännyt tieltään Kudlan lisäksi kolmanneksi sijoitetun Jannik Sinnerin (ATP-78), 13:nneksi sijoitetun Taro Danielin (ATP-106) ja kahdeksanneksi sijoitetun Dominik Koepferin (ATP-95).

Sunnuntaina loppuottelussa Ruusuvuori kohtaa joko neljänneksi sijoitetun Philipp Kohlschreiberin (ATP-79) tai 14:nneksi sijoitetun Jevgeni Donskoin (ATP-110).

Jo Bendigossa finaaliin yltäminen on Ruusuvuoren paras saavutus korkeimmalla Challenger-tasolla. Raketin lailla ATP-listoilla nouseva helsinkiläinen voi nousta turnauksen voittamalla huikeasti jo sadan parhaan joukkoon.

Edellisen kerran suomalaispelaaja oli sadan parhaan joukossa tenniksen ATP-listalla elokuussa 2015, kun Jarkko Nieminen pelasi viimeistä kauttaan ammattilaisena.

Lue myös:

    Uusimmat