Telia ostaa MTV:n – kauppaan kuuluu myös ruotsalainen TV4

Telia ostaa MTV:n 1:55

Telia Company ostaa MTV Oy:n ja tuotantoyhtiö Mediahub Helsinki Oy:n.

Kauppa on osa isompaa kokonaisuutta, jossa Telia Company ostaa Bonnier AB:lta Bonnier Broadcasting -liiketoiminnot. Siihen kuuluvat MTV:n ja Mediahubin lisäksi ruotsalaiset TV4 ja C More. Mediahub tuottaa MTV Uutisia.

Kauppahinta on 9,2 miljardia kruunua eli noin 889 miljoonaa euroa.

– Yritysosto on luonnollinen tapa täydentää Telia Companyn ydinliiketoimintaa. Yhdessä Bonnierin kanssa palvelemme asiakkaitamme ja katsojia uusin tavoin ja luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo Telia Companyn toimitusjohtaja Johan Dennelind.

– Kunnioitamme yrityskaupassa muodostuvaa uutta rooliamme. Meillä on selkeä näkemys siitä, kuinka ylläpidämme toiminnan journalistista riippumattomuutta jatkossakin sekä suhteessa meihin yrityksenä että osakkeenomistajiin. Toivotan Pohjoismaiden parhaisiin kuuluvat sisällöntuottajat ja julkaisijat tervetulleiksi Telia Companyyn, Dennelind toteaa.

Telia Companyn mukaan käynnissä on perustavanlaatuinen muutos siinä, miten sisältöä tuotetaan, jaetaan ja kulutetaan. TV ja sisällöt ovat olleet tärkeä osa Telia Companyn strategiaa vuodesta 2014. Viime vuonna yhtiö osti yksinoikeuden jääkiekon SM-liigaan. Yhtiön mukaan TV4:n, C Moren ja MTV:n ostaminen on seuraava, luonnollinen askel laadukkaan pohjoismaisen sisällön tarjoamiseksi tulevaisuudessa.

– Olemme ylpeitä liiketoimintojemme saavutuksista Bonnier Broadcastingissa. Telia Companyn maailman johtava mobiiliverkko ja tekniset kyvykkyydet tekevät siitä erinomaisen omistajan ja kehittäjän näille toiminnoille jatkossa, sanoo Bonnier AB:n toimitusjohtaja Tomas Franzén

Telia Company aikoo perustaa yritysoston jälkeen uuden liiketoiminta-alueen, johon sisällytetään sekä Telian nykyinen TV-liiketoiminta että Bonnier Broadcastingin toiminnot. Uutta liiketoiminta-aluetta johtaa Casten Almqvist, joka on tällä hetkellä Bonnier Broadcastingin toimitusjohtaja.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, jota odotetaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Lue myös:

    Uusimmat